Wat helpt bij slapeloosheid? Dit is JOUW oplossing!
Wijzeroverslapen.nl-Jouw website voor een heerlijke nachtrust!
slaapproblemen 14 juli 2017
Jens Geen reacties

Laat je niet langer leiden door Slapeloosheid, gebruik deze Simpele Tips voor een Optimale Nachtrust!

JA! Laat het mij zien!

Slapeloosheid is een onderbelicht probleem, er zijn zo ontzettend veel mensen die elke avond weer naar het plafond liggen te kijken, ze worden er letterlijk moedeloos van.. Ben jij één van deze mensen? Onderneem dan actie voor het te laat is

ik kan niet slapenWat helpt bij slapeloosheid? het is een vraag die ik vaak voorbij zie komen. Miljoenen Nederlanders lijden aan slapeloosheid en  zijn naarstig op zoek naar een oplossing.

Toch zijn er maar weinig die uiteindelijk DE oplossing vinden en hun slapeloosheid weten te overwinnen, hoe kan dat eigenlijk? Kiezen ze voor de verkeerde oplossingen? Gebruiken ze verkeerde slaapmedicatie?

In dit artikel wil ik je precies vertellen waarom sommige mensen telkens weer verzonken raken in hun slaapproblemen, maar ook, wat je dan wel moet doen om ze voor eens en altijd de baas te zijn.

Wat nu?!

Elke avond weer hetzelfde liedje, uren starend naar het plafond, niet in slaap kunnen komen, wat nu?! Wat kan ik er aan doen om mijn slaapproblemen op te lossen?

Herken je dit? Waarschijnlijk wel.. Anders was je tenslotte niet op deze pagina terecht gekomen. Zoals ik hierboven al aangaf lijden tal van Nederlanders aan slaapproblemen.

Het woord ‘slaapproblemen’ alleen al kent duizenden zoekopdrachten per maand in Google, dan hebben we het alleen nog maar over het woord ‘slaapproblemen’ laat staan zinnen als ‘ik kan niet slapen’ etc.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken?

Voordat we het gaan hebben over wat helpt bij slapeloosheid wil ik bij het begin beginnen. Want waarom heb je een slaapprobleem?

Wat ligt aan de basis van jouw slaapprobleem? Hieronder heb ik een aantal mogelijke oorzaken opgesomd, het zijn tevens de meest voorkomende oorzaken van slaapproblemen.

#1: Stress

Stress ligt aan de basis van enorm veel problemen, ook slecht slapen hoort daarbij. Heb jij last van stress? Dan is de kans groot dat je daar de oorzaak van je slaapproblemen moet zoeken.

Stress houd je uit de slaap omdat je cortisol gehalte omhoog gaat, dit is een hormoon dat zorgt voor verhoogde activiteit in het lichaam, met name je hersenen worden hierdoor maximaal geactiveerd, iets wat je niet wilt als je wilt gaan slapen.

#2: Voeding en Caffeine

Als je nog gaat eten vlak voordat je naar bed gaat is de kans groot dat je niet in slaap kunt komen, je lichaam is nog flink actief met het verteren van het voedsel en denkt dus nog niet aan slapen.

Ook caffeine is een flinke boosdoener van slaapproblemen, we weten waarschijnlijk wel dat caffeine ons uit de slaap kan houden maar vaak word er maar weinig gehoor gegeven aan het feit dat caffeine minder genuttigd dient te worden.

Als je last hebt van slaapproblemen probeer dan na 15:00uur ’s middags geen koffie of andere caffeine houdende drankjes meer te drinken.

#3: Nooit bewegen

Beweging is enorm bevorderlijk voor je nachtrust, onderzoek heeft uitgewezen dat beweging overdag zorgt voor een veel betere nachtrust. Het schijnt zelfs zo te zijn dat ernstige slaapproblemen kunnen worden opgelost door middel van beweging (onderzoek uitgevoerd door REID AJ, 2010)

bed

Handboek tegen slaapproblemen

Als bovenstaande tips toch minder effect blijken te hebben dan je aanvankelijk gehoopt had, wat kun je dan nog meer doen om je slaapproblemen het hoofd te bieden?

Ten eerste is het enorm verstandig om je kennis over slapen op te krikken, doe je dat niet? dan is de kans groot dat je in de molen terecht komt en veel geld kwijt bent aan dingen die uiteindelijk toch niet blijken te werken.

Gelukkig is er in Nederland de nodige informatie over slapen en vooral slaapproblemen.

Word je eigen goeroe

Als je meester bent op een bepaald vakgebied dan laat je, je toch niets meer aanpraten door een ander? Waarom word je dan niet jou eigen goeroe op het gebied van slapeloosheid?

Waarom ga je niet op onderzoek uit waarom je slaapproblemen hebt zodat je jezelf kunt helpen en misschien ook nog wel duizenden andere mensen?

Word wijzer over slapen en blijf nooit meer eindeloos rondjes lopen omdat je niet meer weet wat je moet doen tegen je slaapproblemen.

Wat helpt bij slapeloosheid?

Om je kennis over slapen tot een hoger niveau te tillen is natuurlijk extreem goede informatie nodig, geen ‘snelle’ tips of andere vluchtige praat.

In Nederland is een erg goed boek ontwikkelt over slaapproblemen, het bevat alle informatie die je nodig bent om je slaapproblemen om te toveren in een heerlijke nachtrust.

Blijf dus niet eindeloos in die ellende hangen maar onderneem actie, doe eens wat anders dan je altijd al doet want het heeft je nergens gebracht.

Perfect slapen in 7 stappen

William van der Klaauw, slaapdeskundige en ervaringsdeskundige wist als geen ander hoe het was om slaapproblemen te ervaren, elke dag weer die angst om niet te kunnen slapen.

William besloot zich helemaal te storten op slapen en de werking ervan, want hoe kon het toch dat hij elke avond wakker lag terwijl zijn vriendin direct in slaap viel?

Hij kan er maar niet bij met zijn hoofd en besloot net zo lang door te gaan met het zoeken naar een oplossing totdat hij die gevonden had en zijn nachtrust terug kreeg.

Na jaren onderzoek, spitten in verschillende documentatie begonnen dingen als een puzzel in elkaar te vallen, William merkte meteen positieve verandering, dit wilde hij niet voor zichzelf houden..

40.000 mensen per maand

William bereikt met zijn boodschap inmiddels meer dan 40.000 mensen per maand, een gedeelte hiervan koopt zijn boek en vind zijn of haar nachtrust terug.

Zijn boek Perfect slapen in 7 stappen was en is voor veel mensen een eye opener, sommige mensen zijn blij verrast dat hun slaapprobleem, waar ze al jaren mee liepen, zo eenvoudig op te lossen was. William van der Klaauw

In zijn boek worden alle mogelijke oorzaken van slaapproblemen besproken maar vooral hoe het lichaam precies werkt en waarom je de slaap maar niet kunt vatten.

Helaas blijvend nog steeds de meeste mensen met slaapproblemen maar rondjes draaien zonder dat ze daadwerkelijk een goede oplossing vinden.

Ze blijven die verslavende medicatie slikken en hun lichaam zal steeds meer van deze troep vragen omdat het er nou eenmaal immuun voor word.

Wees niet al deze mensen maar onderneem actie en voel je weer fit en energiek, je zult merken dat alles makkelijker word en je leven een stuk aangenamer, wie wil dat nou niet?

Gebroken nachten zijn erg slecht voor je gezondheid, hoe lang blijf jij aanmodderen?! Ontdek hier DE stap-voor-stap handleiding naar een Optimale Nachtrust!

JA, stuur mij door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *