Vet verbranden tijdens je slaap? Dit is hoe je het maximaal benut!
Wijzeroverslapen.nl-Jouw website voor een heerlijke nachtrust!
Slaapritme 14 juni 2018
Jens Geen reacties

Laat je niet langer leiden door Slapeloosheid, gebruik deze Simpele Tips voor een Optimale Nachtrust!

JA! Laat het mij zien!

Slapen en afvallen? Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn. Toch is het echt zo.. Nou ja, afvallen, je vet verbranding blijft ’s nachts actief en je kunt hem ook nog eens stimuleren om meer vet te verbranden. Hoe het precies zit? Dat ontdek je in dit artikel!

vet verbranden tijdens je slaapVet verbranden tijdens je slaap? Dat klinkt goed! Afvallen terwijl je slaapt. Maar is dat niet wat overdreven? Zoveel zul je toch niet verbranden als je lichaam in ruststand is?

Ondanks dat je denkt dat je helemaal ‘uit’ staat is dat toch niet helemaal waar, je lichaam is namelijk druk bezig met de grote schoonmaak. Zo verwerkt het bijvoorbeeld al jouw indrukken van de dag ervoor.

Maar hoeveel vet en calorieën verbrand je dan tijdens zo’n nacht? En zet het echt zoden aan de dijk? Dat en nog veel meer ontdek je in dit artikel.

Calorieverbruik tijdens slapen

Laten we eerst eens kijken naar het calorieverbruik, hoeveel calorieën verbrand je dan eigenlijk tijdens zo’n nachtje in dromenland?

Een stelregel is dat iemand van ongeveer 70kg lichaamsgewicht wel 45 calorieën per uur verbrand, in eerste instantie lijkt dit niet erg veel maar als je het vermenigvuldigt met het aantal uren dat je slaapt kan dit flink oplopen.

Daarnaast zorgt een oplopende lichaamstemperatuur ervoor dat je nog meer calorieën verbrand. Volgens deze rekensom zou iemand van 85kg wel tot 475 calorieën kunnen verbranden tijdens een normale nacht slaap.

De hoeveelheid calorieën die je verbrand hangt natuurlijk wel nauw samen met je spijsvertering. Je spijsvertering zorgt er namelijk voor dat de voeding die jij dagelijks binnenkrijgt omgezet word naar energie.

Een ander woord voor spijsvertering is je metabolisme. Om uit te rekenen hoeveel energie jouw lichaam nodig heeft om de belangrijkste taken, zoals ademen, het draaiende houden van je organen en het op gang houden van je bloedcirculatie uit te voeren is de BMR in het leven geroepen.

Met deze Basaal Metabolisme (BMR) rekensom kun je precies uitrekenen hoeveel jouw lichaam verbruikt in ruststand. Check hier de BMR rekentool

  • Je verbrand dus wel degelijk calorieën tijdens je slaap
  • Iemand van 85 kg kan wel tot 475 calorieën per nacht verbranden
  • Hoeveel calorieën jij verbrand hangt van je BMR

Verwacht geen wonderen

Ondanks dat je lichaam best wat calorieën verbrand terwijl je ligt te slapen moet je er niet vanuit gaan dat je enorm zult afslanken terwijl je ligt te slapen.

Elke calorie die je verbrand is natuurlijk mooi meegenomen maar als je in vorm wilt blijven zul je de nadruk moeten leggen op gezonde voeding en bewegen.

Het is natuurlijk een leuk weetje dat je lichaam, ook al ben je volledig in rust, toch calorieën verbrand. Maar kun je deze vetverbranding ook stimuleren? Jazeker kan dat.

strakke bu

Sneller vet verbranden tijdens slaap? Dit moet je doen!

Je kunt het proces van je vetverbranding terwijl je ligt te slapen dus stimuleren, maar hoe doe je dat precies? Hoe zorg je ervoor dat je nog meer vet verbrand?

Als jij een aantal kleine regeltjes in acht houdt zul je, je metabolisme verhogen wat dus betekent dat je meer calorieën verbrand tijdens de nacht.

#1: Thee voor het slapengaan

Thee voordat je gaat slapen heeft een enorm kalmerende werking, naast dat je snel in slaap valt helpt thee je om het vet rondom je buik aan te pakken.

#2: Peper over je eten

Peper over je avondeten zorgt ervoor dat je vetverbranding nog even flink aan het werk moet. Peper is namelijk één van de meest effectieve kruiden als het op vet verbranden aankomt.

#3: Hou het koel

Slapen in een koele kamer zorgt ervoor dat we meer vet verbranden dan wanneer we zouden slapen in een warme kamer. Een koudere kamer verbetert de effectiviteit van het bruine vetweefsel wat de stofwisseling versnelt.

#4: Douchen voor je naar bed gaat

Neem een hete douche voordat je gaat slapen, hiermee bevorder je de daling van je lichaamstemperatuur waardoor je metabolisme sneller gaat werken en je ook nog eens razendsnel in slaap valt.

#5: Intieme momenten

Sex met je partner zorgt er uiteraard voor dat je metabolisme flink omhoog gaat. Sex is de meeste effectieve manier om je calorieverbranding gedurende de nacht op standje maximaal te zetten.

#6: Weg met die telefoon!

We weten allemaal dat een telefoon in onze slaapkamer niet echt gezond is. Naast die vervelende straling zorgt het er ook nog eens voor dat we minder goed slapen. Omdat we minder goed slapen is onze metabolisme minder effectief en verbranden we minder vet.

#7: Eet voordat je gaat slapen

Eten voordat je gaat slapen? Dat is toch uit den boze!? Nee hoor! Eten voordat je gaat slapen zorgt ervoor dat je vet verbranding op gang blijft. Eet ongeveer 30 minuten voordat je gaat slapen.

Eet natuurlijk geen ongezonde dingen zoals chips of koekjes maar kies voor een handje noten of een klein stukje kaas. Op deze manier zet je, je vetverbranding aan het werk en zal je metabolisme flink verhoogt worden.

#8: Sporten helpt enorm

Goed nieuws voor de mensen die sporten, hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je verbrand zelfs terwijl je slaapt. Ga dus sporten en zorg voor een extra boost calorie verbranding.

Slapen is o zo belangrijk!

Eén van de meest belangrijke dingen als het gaat om je metabolisme tijdens de nacht is natuurlijk de kwaliteit van je slaap. Slaap jij niet goed, dan zul je ook minder vet verbranden tijdens de nacht.

Je kunt alles helemaal perfect uitvoeren, je kunt gezond eten, voldoende sporten en elke avond sex hebben, als de kwaliteit van je slaap niet goed is zul je minder effectief vet verbranden tijdens je slaap.

Slaap jij slecht en weet je niet wat je daaraan kunt doen? Check dan mijn uitgebreide review over het ‘All-in-one’ slaaphandboek van slaapdeskundige William van der Klaauwperfect slapen in 7 stappen

Zijn boek, Perfect slapen in 7 stappen heeft al duizenden mensen geholpen om hun nachtrust terug te krijgen.

Ontdek onder andere:

  • Wat de ideale nachtrust is
  • Verborgen feiten over slapen die je nog niet kende en waardoor je effectiever slaapt
  • Hoe slaapproblemen opgelost worden door naar de werking van het lichaam te kijken
  • En nog veel meer..

Check hier mijn review over Perfect slapen in 7 stappen >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *