Vermoeid uit bed komen!? Zet het voorgoed je slaapkamer uit!
Wijzeroverslapen.nl-Jouw website voor een heerlijke nachtrust!
Moe wakker worden 4 februari 2018
Jens Geen reacties

Laat je niet langer leiden door Slapeloosheid, gebruik deze Simpele Tips voor een Optimale Nachtrust!

JA! Laat het mij zien!

Zucht! Weer hetzelfde verhaal.. Je word wakker en voelt je allesbehalve uitgerust. Wat kan ik er toch tegen doen!? halfgebakken kom je, je dagen door en je haalt niet echt het beste uit je leven op deze manier. In dit artikel vertel ik je precies waarom je belabberd wakker word en aan het einde deel ik een super oplossing! Lezen dus!

vermoeid uit bed komenVermoeid uit bed komen is bijzonder vervelend, vooral als je hier vaker last van hebt. Je hebt genoeg geslapen maar toch ben je erg vermoeid als je wakker word.

Hoe kan dat precies? En wat kun je er aan doen? Is het slecht voor je gezondheid en kan het chronisch worden? Dat en nog veel meer lees je in dit artikel.

Maar ook laat ik je een methode zien die inmiddels al duizenden mensen heeft geholpen om eindelijk van hun slaapproblemen af te komen, zeker dit hele artikel lezen dus!

Vermoeid uit bed komen – een slecht begin van jouw dag

Als je vermoeid uit bed komt kan dat een slecht begin van jouw dag zijn. Het heeft een negatieve invloed op jouw productiviteit van die dag en belemmert je ook nog eens in jouw dagelijkse bezigheden.

Veel mensen kunnen hier last van hebben: uit studies blijkt dat 2 procent van de populatie gemiddeld last heeft van chronische vermoeidheid.

Dit kan verschillende oorzaken hebben en daarnaast ook leiden tot bepaalde fysieke klachten die ermee gepaard gaan. Het kan op de lange duur erg slecht voor je zijn om rond te blijven lopen met chronische vermoeidheid zonder het te behandelen. Daarom is het goed om te weten wat de symptomen ervan zijn en hoe je het het beste kunt aanpakken.

Altijd moe en futloos – hoe kan dat?

Misschien ken je het gevoel wel. Ook al heb je voldoende geslapen ben je nog steeds altijd moe en futloos. Je hebt moeite om uit jouw bed te komen en krijgt het ook de rest van de dag niet voor elkaar om energie bij jezelf op te wekken om productief te zijn.

De oorzaak hiervan kan zowel fysiek als mentaal zijn. Niet allen zijn even gemakkelijk te bestrijden of te behandelen. Maar door te weten wat er achter jouw vermoeidheid ligt, kan jij je er beter op instellen en maatregelen nemen om er alsnog voor te zorgen dat je jouw dag met enige vitaliteit kan doorbrengen en een productieve tijd hebt op de werkvloer.

Als eerste kan de vermoeidheid veroorzaakt worden door fysieke omstandigheden. In kleine gevallen kan dit al zijn dat je te veel koffie drinkt voor je naar bed gaat.

Cafeïne kan als stof ervoor zorgen dat jouw hersenen gestimuleerd blijven, waardoor jij weer op zijn beurt minder snel in staat bent om in slaap te vallen.

Andere manieren waarop jouw lijf ervoor zorgt dat je vermoeid bent, is dat je een tekort aan bepaalde stoffen hebt.

Onder meer een tekort aan magnesium en vitamine B3 en B12 kan eraan bijdragen dat jij je futloos voelt en er moeite mee hebt om van jouw vermoeidheid In dit soort gevallen is het het beste om jouw huisarts te raadplegen om te kijken welke stoffen jij extra nodig hebt om jouw vermoeidheid tegen te gaan.

Bloedarmoede en andere grote fysieke ongemakken

Chronische vermoeidheid kan aan grotere fysieke ongemakken te wijten zijn. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van vermoeidheid vanwege bloedarmoede.

Door bloedarmoede heb je een gebrek aan gezonde rode bloedcellen, die spieren en organen in jouw lichaam voorzien van voldoende zuurstof.

Daardoor kan jij je al snel slap voelen en is vermoeidheid een terugkerend probleem. Bloedarmoede heeft meestal als achterliggende oorzaak een gebrek aan ijzer in jouw lijf.

Door hier jouw dieet op aan te passen kan je hier al een hoop mee voorkomen. Toch zijn er ook andere redenen waardoor bloedarmoede veroorzaakt wordt. Zo zijn er verschillende aandoeningen die de aanmaak van gezonde rode bloedcellen blokkeren.

En als laatste kan het zijn dat je veel bloed verloren hebt. Je moet dan ook in samenspraak met een arts kijken wat de beste behandeling is om jouw vorm van bloedarmoede te kunnen bestrijden.

Een andere mogelijke fysieke oorzaak is dat je aan diabetes lijdt. Doordat je een hoog bloedsuikergehalte hebt, worden de suikers niet goed omgezet in energie voor jouw spieren en organen.

Afhankelijk van het type diabetes kan je hier jouw dieet op aanpassen of tijdig insuline spuiten om te voorkomen dat vermoeidheid een voortdurend probleem blijft.

Vermoeidheid kan daarnaast ook veroorzaakt worden doordat je lijdt aan hartproblemen, of last hebt van bepaalde allergieën of infecties. In al deze gevallen is het het beste om een afspraak te maken met jouw huisarts.

Mentale oorzaken

Chronische vermoeidheid hoeft niet per se alleen een fysieke achtergrond te hebben. Het kan namelijk ook veroorzaakt worden door mentale klachten die zich daarin manifesteren.

Eén van de meest veelvoorkomende oorzaken is vaak depressie. Doordat je in een negatieve gedachtenspiraal bent belandt voel je je vaak de gehele dag futloos en is het moeilijk om jezelf vooruit te branden in jouw dagelijkse taken.

Andere fysieke symptomen naast vermoeidheid die onderdeel kunnen zijn van depressie, zijn constante hoofdpijn en een verminderde eetlust.

Depressie kan na enkele weken weer verdwijnen, maar als het aanhoudt is het aan te raden om psychologische hulp, medicatie of een vorm van beide te zoeken om de klachten te verminderen. Dan zal de vermoeidheid vanzelf ook minder worden.

Een andere mentale oorzaak die vaak bijdraagt aan vermoeidheid is stress op het werk. Hier kunnen verschillende factoren zoals werkdruk aan bijdragen, maar ook onregelmatige werktijden zijn een belangrijke achterliggende oorzaak voor een gebrek aan slaap.

Doordat je niet vaak dezelfde tijden aanhoudt of juist op rare momenten zoals in de nacht werkt, raakt jouw biologische klok in de war.

Hierdoor is het juist lastig om overdag wanneer het licht is voor jezelf de nodige slaap in te halen. een praktische manier om ervoor te zorgen dat je alsnog wat slaap kunt hebben, is door het zo donker mogelijk in de kamer te maken.

Ook op een plek waar het stil en koel is, is het gemakkelijker om eerder in slaap te kunnen vallen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van hulpmiddelen zoals melatonine om ervoor te zorgen dat je sneller in slaap komt.

Snel moe en veel slaap nodig hebben

Het kan ook zijn dat je snel moe bent en veel slaap nodig hebt om normaal door de dag heen te kunnen komen. Het kan zelfs zijn dat je aan ruim meer dan de acht uur aan benodigde slaap per nacht komt, maar alsnog erg veel moeite ermee hebt om wakker te worden.

Dit komt omdat te veel slaap, net als een gebrek eraan, ook niet goed is voor jouw lichaam. Je houdt er de gehele dag een slaperig gevoel aan over en bent daardoor alsnog maar weinig productief.

Ook hierdoor kan je mettertijd fysieke klachten ondervinden, omdat je alsnog elke dag te moe bent. Er zijn dan ook manieren om dit in te perken.

De belangrijkste is om te kijken hoe je uitslaapt. Het is niet erg als je een keertje wat langer in bed blijft liggen, maar als je dit elke dag doet, kan dit voor structurele problemen zorgen.

In plaats van doordeweeks weinig slaap te halen en in het weekend extreem lang uit te slapen, is het dan ook beter om voor jouw werkdagen een routine in te bouwen waardoor je de benodigde uren aan slaap haalt.

Eerder naar bed te gaan en jouw geest tot rust te laten komen door bijvoorbeeld een boek te lezen. Voor sommige helpt het ook als de televisie zachtjes aan staat om sneller in slaap te komen.

Probeer dan ook hetgeen dat het beste voor jou werkt, zodat je doordeweeks minder moe bent en voldoende energie over hebt om al jouw taken met gemak uit te kunnen voeren.

Altijd moe en last hebben van spierpijn

Als je altijd moe bent en continu last hebt van jouw spieren en gewrichten, kan het zijn dat je aan iets lijdt waar veel artsen nog niet bepaald een goede diagnose voor hebben.

Dit zogenaamde fibromyalgie-syndroom is een aandoening waarbij er vaak niet één bepaalde aanduiding voor gegeven kan worden.

Dit maakt het dan ook erg lastig om te behandelen en wordt het vaak door anderen afgedaan als iets dat ‘tussen jouw oren’ zit.

Ook kan het per geval verschillend zijn in welke methode het beste helpt om de klachten van vermoeidheid en spierpijn tegen te gaan. Het is dan ook goed om zelf verschillende dingen uit te proberen om te kijken wat het beste voor jezelf kan werken in dit geval.

Eén van de oorzaken die er veelal voor gegeven wordt, is stress. Dit kan komen door werkdruk, problemen in jouw persoonlijke omgeving of andere spanningen die vervolgens weer spanning in jouw lijf opleveren.

Vooral in jouw spieren en gewrichten kan dit dus voor problemen zorgen, maar het geeft je ook nog eens geen rust in jouw hoofd.

Doordat dit gepaard gaat met andere psychische klachten, is het voor velen moeilijk te geloven dat je werkelijk aan fysieke pijn lijdt. Daarom is het dan ook goed om hiervoor therapie op te zoeken om te voorkomen dat de klachten zich verergeren.

Een andere oorzaak kan zijn dat er een onbalans is in jouw hormonen of klieren. Hierdoor krijgt jouw lijf de verkeerde signalen van zichzelf door.

Dit wordt aangestuurd door een bepaald deel van jouw hersenen, wat anders reageert dan de meeste personen.

Een manier om dit te verminderen kan zijn door het volgen van fysiotherapie of door gebruik te maken van meer homeopathische technieken, zoals acupunctuur. Het effect op de klachten kan sterk verschillen per persoon, dus je moet zelf kijken wat het meest effectief voor je is.

Zeg je vermoeidheid maar vaarwel!

Nu ik je precies uitgelegd hebt wat de verschillende oorzaken van vermoeid uit bed komen zijn is het tijd om te gaan kijken naar een oplossing.

Geen oplossing voor even zoals slaapmedicatie of iets dergelijks maar een oplossing die ervoor zorgt dat je voor altijd van je vermoeidheid af bent.

Een oplossing die kijkt naar de natuurlijke gang van zaken en geen chemisch goedje wat ervoor zorgt dat het probleem gemaskeerd word in plaats van opgelost.

Via de onderstaande button ontdek je meer over de all-in-one slaapoplossing die al voor duizenden mensen het verschil heeft gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *