Verkeerd slaapritme? Leer hier hoe je optimaal kunt slapen!
Wijzeroverslapen.nl-Jouw website voor een heerlijke nachtrust!
Slaapritme 26 oktober 2016
Jens Geen reacties

Laat je niet langer leiden door Slapeloosheid, gebruik deze Simpele Tips voor een Optimale Nachtrust!

JA! Laat het mij zien!

Het juiste slaapritme is erg belangrijk, wanneer jij door wat voor reden dan ook moet afwijken van een ‘vast’ slaapritme is het belangrijk dat je een aantal zaken in acht houd, leer er in dit artikel meer over.

verkeerd slaapritmeEen verkeerd slaapritme kan erg vervelend zijn. Als jij moeilijk in slaap kunt komen omdat je op verschillende tijden moet slapen kan dat erg belemmerend zijn.

Soms kun je er niets aan doen omdat je bijvoorbeeld op wisselende tijden werkt. Maar het kan ook zijn dat je er wel degelijk iets aan kunt doen.

Je blijft misschien te lang op bed liggen als je een dagje vrij bent. Als je dit geregeld doet is dat niet goed voor je slaapritme.

Uitslapen

Uitslapen is echt super fijn. Je bent een dagje vrij en je wilt eens even flink uitslapen lekker tot een uur of elf op bed blijven liggen.

Ik kan me voorstellen dat je dit erg fijn vind. Toch is het niet goed voor je slaapritme. Je biologische klok heeft behoefte aan regelmaat wil het optimaal functioneren.

Natuurlijk is het geen probleem als je in het weekend een keer lekker uitslaapt. Maar als je bijvoorbeeld elke week 2 dagen vrij bent en veel langer blijft liggen dan normaal kan dit problemen opleveren.

Zoals ik net al zei heeft je biologische klok namelijk behoefte aan regelmaat. En wist je trouwens dat wanneer je heel vaak te lang slaapt dit dezelfde problemen kan geven als wanneer je te weinig slaapt..

Jetlag

Als jij veel door verschillende tijdzones reist kun je te maken krijgen met een jetlag. Je biologische klok loopt dan niet gelijk met de klok op de plek waar je bent.

Je merkt dat je moeite hebt om in slaap te komen en overdag merk je dat je moeite hebt om wakker te blijven. Alles staat dus op zijn kop.

Gelukkig lost dit probleem zich vanzelf op en zal je biologische klok vanzelf bijstellen;-) Je kunt dit probleem overigens wel effectiever bestrijden door meer te leren over slapen, check het hieronder!

Ploegendienst

Ook in het geval van een ploegendienst komt de biologische klok niet overeen met de werkelijke tijd. Uiteraard is dit probleem meer aanwezig bij het draaien van een nachtdienst.

In Nederland zijn er heel veel mensen die in ploegendiensten werken. Denk aan de mensen in de medische wereld,verzorging,productie of wegenbouw.

In het geval van nachtdiensten moet je overdag slapen en ’s nachts werken. Dit is dus erg tegenstrijdig met je biologische klok waardoor slapen vaak moeilijker gaat.

Maar ook als je geen nachtploeg draait kun je last krijgen van een verkeerd slaapritme. Als je bijvoorbeeld de ene week 05:00 opstaat en de andere week pas om 09:00 omdat je een ochtenddienst en een avonddienst draait.

Verkeerd slaapritme

Maar misschien werk je wel helemaal niet in een ploegendienst of reis je helemaal niet door verschillende tijdzones.

Waarom heb je dan een verkeerd slaapritme?

Waar ook heel veel mensen last van hebben is dat ze simpelweg niet direct in slaap vallen wanneer ze naar bed gaan.

Niet kunnen slapen is ook een veel gehoord probleem. Uiteindelijk vallen ook deze mensen in slaap maar dat is dan midden in de nacht of zelfs pas vroeg in de ochtend!

Hierdoor krijg je ook een verkeerd slaapritme. Je valt namelijk elke nacht op een ander tijdstip in slaap. Gelukkig is hier wat aan te doen.

Perfect slapen in 7 stappen

Omdat zoveel mensen slaapproblemen hadden en niemand verder kwam dan slaapmedicatie en allerlei alternatieve geneeswijzen vond slaapdeskundige William van der Klaauw dat het tijd was voor iets anders.

Hij ontwikkelde een soort van een online informatie pakket over hoe slapen nu eigenlijk precies in elkaar zit. Waarom mensen niet kunnen slapen, wat de echte oorzaak van het probleem is.

In zijn pakket vind je verschillende ebooks die je kunnen helpen bij jou slaapproblemen. Er zijn tal van mensen die baat hebben gehad bij zijn aanpak en dat terwijl ze al jaren worstelden met hun problemen.

Zijn online pakket ‘Perfect slapen in 7 stappen‘ leert je alles over slapen en op die manier krijg je meer inzicht in het daadwerkelijke probleem die je vervolgens effectief kunt aanpakken.

Dus heb jij last van een verkeerd slaapritme of kun je simpelweg niet slapen? Dan wil je vrijblijvend adviseren toch eens te kijken naar de aanpak van William van der Klaauw.

Gebroken nachten zijn erg slecht voor je gezondheid, hoe lang blijf jij aanmodderen?! Ontdek hier DE stap-voor-stap handleiding naar een Optimale Nachtrust!

JA, stuur mij door!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *