Slaaptabletten? Dit MOET je weten over slaaptabletten..
Wijzeroverslapen.nl-Jouw website voor een heerlijke nachtrust!
Slaapmedicatie 19 april 2017
Jens Geen reacties

Laat je niet langer leiden door Slapeloosheid, gebruik deze Simpele Tips voor een Optimale Nachtrust!

JA! Laat het mij zien!

Er zijn veel verschillende meningen over slaaptabletten. Iedereen die slaapproblemen heeft of heeft gehad heeft er wel eens over nagedacht of gebruikt ze. In Nederland zijn er zo’n beetje 1 op de 10 mensen die gebruik maken van slaaptabletten, dit zijn ongeveer 700.000 mensen, 700.000 mensen die slapen met behulp van medicatie. Maar wat is […]

slaaptablettenEr zijn veel verschillende meningen over slaaptabletten. Iedereen die slaapproblemen heeft of heeft gehad heeft er wel eens over nagedacht of gebruikt ze.

In Nederland zijn er zo’n beetje 1 op de 10 mensen die gebruik maken van slaaptabletten, dit zijn ongeveer 700.000 mensen, 700.000 mensen die slapen met behulp van medicatie.

Maar wat is de waarheid omtrent slaapmedicatie? Op de korte termijn is het inderdaad een wondermiddel, maar wat doet het op de lange termijn? Is het echt wel zo goed voor je lichaam? Los je er je probleem daadwerkelijk mee op?

Op deze pagina wil ik wat dieper ingaan op deze veelgebruikte pil, de slaaptablet.

Wat zijn slaaptabletten?

Een slaapmiddel is een geneesmiddel dat slaap veroorzaakt, in de zin van makkelijker in slaap vallen en/of langer doorslapen. De meest gebruikte slaapmiddelen behoren tot de groep van benzodiazepines. Deze middelen bezitten tevens kalmerende en angstverminderende eigenschappen. (bron: Wikipedia.nl)

Er zijn veel verschillende soorten slaaptabletten, toch zijn er twee die het meest gebruikt worden:

  • Temazepam
  • Oxazepam

Beide slaaptabletten behoren tot de groep benzodiazepinen. Benzodiazepinen is een verzamelnaam voor medicatie met kalmerende eigenschappen.

Onder deze verzamelnaam vallen alle kalmerings en slaappillen. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen Temazepam en Oxazepam?

Temazepam

Temazepam zijn slaaptabletten die voorgeschreven worden aan mensen die moeite hebben om in te slapen. Deze tablet zorgt ervoor dat je rustig en kalm word, je angstgevoelens worden verminderd en je word suf.

De tablet werkt na ongeveer 10 tot 15 minuten en de werking houd zo’n beetje 4 tot 6 uur aan. Genoeg om lekker door dromenland te wandelen

Oxazepam

Oxazepam is voor mensen die al langere tijd slaapproblemen hebben of zelfs helemaal niet meer kunnen slapen. De werking komt overeen met de werking zoals we die van Temazepam kennen echter deze pil werkt pas na een uur, maar behoud zijn werking gedurende 10 uur.

Na het innemen..

Als je slaaptabletten hebt ingenomen zal het, afhankelijk van welk middel je hebt ingenomen, ongeveer 10 tot 15 of een uur duren voordat de pil in werking treed.

Als de pil eenmaal in werking treed zal je hersenactiviteit worden verlaagd, je angstgevoelens worden minder, je spieren ontspannen en je raakt versuft.

De werking van de pil houd dus 6 tot 10 uur aan maar het duurt 15 uur voordat de tablet volledig door je lichaam is afgebroken.

[inbound_button font_size=”20″ color=”#2eb91e” text_color=”#ffffff” icon=”check” url=”/slaapproblemen-aanpakken/” width=”” target=”_self”]Nee! Ik wil een natuurlijke oplossing![/inbound_button]

Hoe lang te gebruiken?

Slaaptabletten dienen niet langer dan vier weken achtereen gebruikt te worden, sommige zelfs maar twee weken. Dit heeft alles te maken met het feit dat na deze tijd je lichaam gewend begint te raken aan de slaaptabletten.

Je zou dan telkens een grotere dosering nodig hebben om het gewenste effect te bereiken. Als je dit zou doen zou je een verslaving in de hand werking, iets wat natuurlijk absoluut af te raden is. slaapmedicatie verslavend

Ook zorgt langdurig gebruik ervoor dat je psychisch afhankelijk word van deze slaaptablet, je denkt dat je zonder deze pil niet in slaap zult vallen, iets wat feitelijk gezien onzin is.

Nadelen slaaptabletten

Je zou op het eerste oog denken dat dit echt een wondermiddel is als je niet kunt slapen, na tijden van slapeloosheid kan ik me dit gevoel goed voorstellen, let echter goed op.

De bijwerkingen van dit soort kalmerings- en slaapmedicatie liegen er niet om. Zo kun je suf en traag worden, concentratieproblemen krijgen, spierzwakte, slaperig overdag, en zelfs geheugenverlies.

Ook beïnvloedt dit soort slaapmedicatie de kwaliteit van je slaap. Je zogenaamde REM-slaap neemt af. En dat terwijl de REM-slaap erg belangrijk is voor een mens.

Tijdens je REM-slaap verwerk je emoties, en het zorgt ervoor dat je in staat bent om overdag nieuwe dingen aan te kunnen leren.

Omdat de kwaliteit van deze enorm belangrijke REM-slaap afneemt zal je functioneren overdag in zijn algemeenheid afnemen.

Verslavend

Er schuilt nog een gevaar in het gebruik van slaaptabletten, hierboven heb ik het al kort aangestipt. Slaaptabletten kunnen een verslavende werking hebben.

Het is dus aan te raden om deze slaapmedicatie niet langer dan vier weken te gebruiken, anders bestaat het gevaar dat je een verslaving in de hand werkt.

Omdat je lichaam dus na deze vier weken gewend is zul je steeds meer nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken. Tevens zul je voor je gevoel afhankelijk zijn van deze medicatie. slaappillen overdosis

Wat het grote probleem is bij veel mensen, is dat ze door het gebruik van slaaptabletten niet de echte oorzaak van hun slaapprobleem aanpakken.

De kans dat het slaapprobleem na vier weken niet weg is, is zeer groot. Daarom zijn er in Nederland en België teveel mensen die onnodig lijden aan een ‘slaapmedicatie verslaving’.

Afkicken

Het afkicken van slaapmedicatie is lastig omdat je er psychisch erg aan gehecht bent, ook brengt het vervelende afkickverschijnselen met zich mee.

Zo kun je last krijgen van angstaanvallen, hartkloppingen, prikkelbaarheid, spierspanningen, duizeligheid en natuurlijk slapeloosheid.

Dat laatste maakt het natuurlijk extra lastig want juist vanwege die slapeloosheid ben je terecht gekomen bij slaapmedicatie.

Toch hoeft dat laatste niet lastig te zijn, als je, je slaapproblemen aanpakt bij de bron van het probleem.

Pak je slaapproblemen aan bij de bron..

Omdat er zoveel mensen gebruik maken van slaapmedicatie of overwegen om slaapmedicatie te gaan gebruiken wilde ik er een artikel aan wijden.

Als je overweegt om slaaptabletten te gaan gebruiken hoop ik je via dit artikel nog te kunnen overtuigen om dit NIET te doen. Zoals je hierboven al wel hebt gelezen is het echt een korte termijn oplossing met teveel negatieve gevolgen.

Het is VEEEEL beter om je slaapprobleem bij de bron aan te pakken, slaaptabletten zijn slechts pleisters op de wonden en maken op de lange termijn meer kapot dat je lief is.

Het is dweilen met de kraan open, het is… Nou ja, ik kan er nog meer gezegdes tegenaan gooien maar ik denk dat je het wel snapt.

Maar ja, ik hoor je nu denken.. “Hoe pak ik mijn slaapprobleem dan aan bij de bron?”

Word wijzer over slapen!

Deze website heet niet voor niets wijzeroverslapen.nl, via deze website wil ik mensen meer informatie geven over één van onze eerste levensbehoeftes, slapen.

Slaapproblemen hebben veel verschillende oorzaken, zo kan het zijn dat je lichaam niet genoeg is afgekoeld, je biologische klok niet gelijk loopt, je last krijgt van het ‘piekermonster’ of je slaapomgeving niet optimaal is.

Soms is er slechts een kleine verandering nodig om je weer heerlijk en vooral optimaal te laten slapen, dan is het toch enorm zonde als je dat tekort zou doen door het gebruik van slaapmedicatie.

Samen met een andere slaapdeskundige William van der Klaauw proberen we mensen te helpen en te overtuigen om hun slaapprobleem op natuurlijke wijze op te lossen.

Perfect slapen in 7 stappen

William ontvangt inmiddels elke maand 40.000 unieke bezoekers op zijn website. 40.000 mensen, iedere maand. Elke maand zijn er dus 40.000 mensen die meer willen weten over het natuurlijk oplossen van hun slaapproblemen.

We zijn erg blij dat er zoveel mensen kiezen voor een natuurlijke oplossing, het bestrijden van de bron in plaats van het schieten met hagel.

Op zijn website Slaapwijzer.net staat enorm veel gratis informatie en worden er gratis ebooks weg gegeven. Toch heeft William enige tijd geleden, op vele verzoek, besloten om al zijn kennis te bundelen.

Te bundelen tot een bewezen methode waarmee alle slaapproblemen worden besproken en via zijn inmiddels populaire 7 stappen methode worden opgelost.

As we speak helpen wij duizenden mensen om hun slaapproblemen te overwinnen en die vervelende slaapmedicatie over boord te gooien.

Want jij wilt je lichaam toch geen dag langer vervuilen met deze troep? Kies voor een natuurlijke en blijvend oplossing voor je slaapprobleem en word straks heerlijk uitgerust en energiek wakker.

[inbound_button font_size=”20″ color=”#2eb91e” text_color=”#ffffff” icon=”check” url=”/slaapproblemen-aanpakken/” width=”” target=”_self”]JA! Ik kies voor een natuurlijke oplossing![/inbound_button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *