Slaapproblemen en Melatonine? Dit Is De Beste Oplossing!
Wijzeroverslapen.nl-Jouw website voor een heerlijke nachtrust!
Supplementen 5 december 2016
Jens Geen reacties

Laat je niet langer leiden door Slapeloosheid, gebruik deze Simpele Tips voor een Optimale Nachtrust!

JA! Laat het mij zien!

Slaapproblemen en melatonine, wat heeft het met elkaar te maken en waarom zou je hier gebruik van moeten maken of juist niet? Hieronder wil ik mijn ervaringen met je delen om je zo te helpen je slaapproblemen op te lossen. Want misschien heb jij al wel van alles geprobeerd en weet je niet goed meer […]

slaapproblemen en melatonineSlaapproblemen en melatonine, wat heeft het met elkaar te maken en waarom zou je hier gebruik van moeten maken of juist niet? Hieronder wil ik mijn ervaringen met je delen om je zo te helpen je slaapproblemen op te lossen.

Want misschien heb jij al wel van alles geprobeerd en weet je niet goed meer wat je nu wel en niet moet doen om beter te kunnen slapen.

Ik kan me dat heel goed voor stellen.. Er is namelijk zo ontzettend veel informatie te vinden en de meeste mensen zien door de bomen het bos niet meer. Ik hoop dat ik je op deze pagina kan helpen met waardevolle informatie.

Niet in slaap kunnen komen

Niet in slaap kunnen komen kan zich ontwikkelen tot een groot probleem. Waar het in eerste instantie begint met wat draaien en woelen in je bed eindigt het vaak met uren wakker liggen.

Het word vooral enorm vervelend als je hier elke avond als je op bed ligt last van begint te krijgen. Je prestaties overdag nemen af, je bent minder scherp en krijgt meer last van allerlei vervelende kwaaltjes.

Je slaapt steeds korter en dit kan uiteindelijk grote gevolgen hebben. Een mens heeft nou eenmaal voldoende rust nodig om te herstellen.

Je hebt waarschijnlijk al verschillende pagina’s met slaapproblemen tips doorgespit op zoek naar de beste oplossing, maar tot nu toe zonder succes.

Slaapproblemen en Melatonine

Misschien heb jij al wel eens gehoord van het stofje Melatonine maar weet je verder niet precies wat het inhoud. Wat hebben slaapproblemen en melatonine met elkaar te maken?

Melatonine is een natuurlijk stofje wat ervoor zorgt dat je slaperig word. Het vertraagt je ademhaling en het zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur daalt. Het helpt je om sneller in slaap te vallen en het zorgt dus voor een goed slaapritme.

Melatonine is dus het stofje dat zorgt voor een goed dag en nachtritme. Als dit ritme verstoord is omdat je bijvoorbeeld in ploegendienst werkt kun je, je melatonine balans aanvullen met melatonine tabletjes.

In Nederland is melatonine vrij verkrijgbaar in een sterkte tot 0,3 milligram als voedingssupplement. Je vind melatonine bij drogisterijen en apothekers.

Minder Melatonine

Het is algemeen bekend dat mensen boven de 45 jaar minder melatonine aanmaken. Om een betere nachtrust te ervaren kunnen zij baat hebben bij extra melatonine.

Ook mensen die een verstoord dag en nachtritme hebben, zoals mensen die werken in ploegendienst, kunnen erg veel gemak hebben van een extra dosis melatonine.

Melatonine helpt ook erg goed tegen het verminderen van de gevolgen van een jetlag.

Werkt Melatonine altijd?

Melatonine werkt bij de één beter als bij de ander. Wel kan ik zeggen dat je dieper zult slapen bij het gebruik van Melatonine. Heb je dus last van slaapproblemen dan kan ik je zeker adviseren om Melatonine te proberen.

Aan de hand van je eigen bevindingen kun je er achter komen of Melatonine voor jou goed werkt.

Wanneer moet je Melatonine innemen?

Het moment waarop je Melatonine inneemt is wel van belang. Het lichaam kan namelijk Melatonine erg snel afbreken. Overdag doet je lichaam dit ook. Neem het dus zeker niet overdag in.

Je kunt Melatonine het beste innemen 1 tot 3 uur voordat je gaat slapen. Maar let wel op dat je dit voor middernacht doet. Als je dit na middernacht doet kan het averechts werken dit komt omdat dit ook weer tegen het natuurlijke slaapritme in gaat.

Wist je trouwens dat wanneer jij Melatonine op het verkeerde moment inneemt dit zelfs kan zorgen voor slapeloosheid. Let dus zorgvuldig op wanneer jij Melatonine tot je neemt.

Wat is de reden van je slaapprobleem

Dat slaapproblemen en Melatonine in de meest gevallen met elkaar te maken hebben is een ding dat zeker is. Toch is het zeker aan te raden om meer te weten te komen over hoe ‘slapen’ nou precies in elkaar zit.

Want waarom kun jij niet slapen en je collega of vriend bijvoorbeeld wel? Dit kan komen door een aantal zaken die niet helemaal goed gaan tijdens jou nachtrust.

En je zult nu wel denken, ‘ja maar je zegt net dat ik Melatonine in moet nemen..’ Ja dat klopt inderdaad. Melatonine helpt je om beter in slaap te vallen maar het is niet de bron van je probleem.

Aanpakken bij de wortel

Ondanks dat Melatonine echt een goed middel is om je te helpen om sneller in slaap te vallen, je wilt op een gegeven moment ook wel weer heerlijk in slaap kunnen vallen zonder dat je daarvoor tabletten hoeft te slikken.

Daarom is het dus heel verstandig om eens te kijken hoe ‘slapen’ precies in elkaar zit en wat voor type slaper jij bent. Hier zijn verschillende hulpmiddelen voor.

Slaapdeskundige William van der Klaauw heeft hier een heel mooi boek(Perfect slapen in 7 stappen) over geschreven waarin je alles duidelijk word over ‘slapen’ (Ook leer je hier meer over slaapproblemen en Melatonine.)

Leer heerlijk slapen!

In zijn boek lees je verschillende inzichten die je kunnen helpen een beter slaper te worden. Er zijn mensen geweest die al jaren rondliepen met hevige slaapproblemen en dankzij dit boek nu eindelijk genieten van een optimale nachtrust.

Want daar gaat het om in zijn ‘Perfect slapen in 7 stappen‘ methode, hij wil mensen helpen om zo effectief mogelijk te slapen zodat ze energieker wakker worden dan ooit tevoren. En aan alle reacties te lezen lukt dat ook aardig.

Realiseer je dat nachtrust enorm belangrijk is voor je functioneren. Ga hier dus niet te laconiek mee om maar pak deze problemen meteen aan want slaapproblemen kunnen het begin zijn van meer problemen, zowel fysiek als mentaal.

Laat je dus niet langer wakker houden door deze kwaal maar onderneem vandaag nog actie zodat je vanavond al beter zult slapen!

 

[inbound_button font_size=”20″ color=”#00ff00″ text_color=”#ffffff” icon=”” url=”https://wijzeroverslapen.nl/slaapproblemen-aanpakken” width=”” target=”_self”]JA! Vertel me meer![/inbound_button]

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *