Slaap app gebruiken? Dit zijn de beste apps van 2020!
Wijzeroverslapen.nl-Jouw website voor een heerlijke nachtrust!
Slaapritme 15 augustus 2017
Jens Geen reacties

Laat je niet langer leiden door Slapeloosheid, gebruik deze Simpele Tips voor een Optimale Nachtrust!

JA! Laat het mij zien!

De markt raakt steeds meer overspoeld met allerlei slaap apps, welke moet je kiezen? Waar hebben mensen goede ervaring mee? Op deze pagina vertel ik je alles over slaap apps en welke als beste beoordeeld worden..

slaap appJe slaapgedrag meten doormiddel van een slaap app? Wat zijn de ervaringen met slaap apps? Wat kun je allemaal meten met een slaap app en wat zijn de voor en nadelen van een slaap app?

In dit artikel wil ik je meer vertellen over de verschillende soorten slaap apps, duizenden mensen maken er gebruik van en dat is natuurlijk niet voor niets.

Het gebruik van de juiste slaap app blijkt goed te werken, je word gewekt op het moment dat je het lichtst slaapt, hierdoor word je uitgerust wakker.

Slaapproblemen houdt 20-30% van Nederland wakker

Je had het misschien niet verwacht maar slaapproblemen houden maar liefst 20 tot 30% van de Nederlandse bevolking wakker.

Mensen kampen met verschillende slaapproblemen zoals:

Het is dus niet heel raar dat slaap apps steeds populairder worden. Een slaap app analyseert namelijk jou slaapgedrag en aan de hand van deze gegevens heb je een beter inzicht in de mogelijke oorzaak.

Hoe werkt een slaap app?

De meeste apps maken gebruik van de sensoren die al in je telefoon zitten, je telefoon registreert de bewegingen die je maakt en aan de hand daarvan maakt het een analyse van je slaapgedrag.

Maar er zijn ook apps die je gedrag opnemen, bijvoorbeeld een app om je snurkgedrag op te nemen of een app om je algehele slaapactiviteit op te nemen, hiervoor word gebruik gemaakt van de microfoon.

Het is overigens wel aan te raden om je telefoon aan de stroom te leggen want slaap apps gebruiken veel energie omdat ze constant actief zijn.

Bang voor straling?

Gelukkig werken de betere slaap apps ook als je telefoon op vliegtuigstand staat, hierdoor heb je geen last van straling of irritante mensen die je wakker proberen te bellen.

Het is trouwens aan te raden om je telefoon op vliegtuigstand te zetten als je hem in je slaapkamer bewaart, een telefoon die niet op vliegtuigstand staat zend wel degelijk elektromagnetische stralen uit die schadelijk kunnen zijn.

straling

De beste slaap apps

#1: Sleep cycle

De meest gedownloade en beste beoordeelde slaap app is Sleep Cycle, deze is verkrijgbaar voor zowel het IOS besturingssysteem als het Android besturingssysteem.

De app is in feite een slimme wekker die je slaapritme meet, dit gaat zoals bij de meeste apps door middel van het registreren van beweging.

De app is te koop in de App store en de Playstore en kost €0,99.

sleepcycle

#2: Sleep sounds recorder

Een andere goede beoordeelde slaap app is de Sleep sounds recorder, in tegenstelling tot Sleep cycle registreert deze app niet doormiddel van sensoren maar neemt deze app de geluiden op die je ’s nachts maakt.

Op deze manier kun je de volgende dag terugluisteren welke geluiden je hebt gemaakt en aan de hand daarvan kun je beoordelen hoe rustig of onrustig je slaapt.

De app is te koop in de App store en de Playstore en kost €1,09.

#3: SleepCare

Een app van Nederlandse bodem, ondanks dat de app nog in ontwikkeling worden er door een groep proefpersonen behoorlijk goede resultaten neergezet.

De app wordt ontwikkelt door de TU Delft, de universiteit van Utrecht en de universiteit van Amsterdam en is ondersteund door Philips, Stichting Technische Wetenschappen en het Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie.

Het interessante aan deze app is dat het niet alleen je slaapgedrag meet maar ook nog eens training geeft op basis van je slaapgedrag.

Op het moment van schrijven is de app in de afrondende fase, rondom deze app is een speciale site opgezet waar de voortgang van de app in de gaten gehouden kan worden, check hier de site>>

sleepcare

#4: Glimmer

Deze slaap app maakt geen gebruik van beweging of of sensoren maar van het licht. De app maakt je gedurende 30 minuten langzaam wakker door het licht van je scherm feller te laten worden.

Niet meer die irritante piep van je wekker maar heerlijk langzaam ontwaken.

De app is gratis te downloaden in de App en Playstore.

#5: Sleep Better (Runtastic)

De slaap app Sleep Better is ontwikkelt door Runtastic, misschien klinkt Runtastic je wel bekend in de oren, het is namelijk een grote speler op het gebied van hardloop apps.

Sleep Better analyseert je slaapgedrag en het is via deze app mogelijk om je dromen of nachtmerries in te voeren, op deze manier kun je niet alleen je slaapgedrag analyseren maar ook je dromen en nachtmerries.

Deze app kost €1,99 en is ook weer te verkijgen in de App en Playstore.

sleep better

#6: Sleep Well

Deze app registreert niet hoe je slaapt maar helpt je om in slaap te vallen, het maakt naar eigen zeggen gebruik van hypnose, klinkt misschien wat eng maar de gedachtegang is simpel:

De slaap app combineert namelijk gesproken woorden en rustgevende muziek om je heerlijk in slaap te laten vallen.

De app is gratis te downloaden in de App en Playstore.

#7: Pzizz

Pzizz is een slaap app wat zich richt op mensen die even hun ogen dicht willen doen, beter gezegd, een powernap willen maken. De app brengt je met rustgevende muziek en een zachte stem in slaap.

Het lijkt een beetje op bovenstaande Sleep Well app maar deze app richt zich dus met name op korte periodes van slaap.

Je kunt de lengte van je slaap instellen zodat je op het juiste moment gewekt word, ook kun je de muziek en verschillende types stem instellen.

Ook deze app is geheel gratis en te downloaden in de App en Playstore.

#8: SnurkLab

De naam zegt al genoeg, deze app analyseert je snurkgedrag, of beter gezegd, deze app neemt je snurkgedrag op. Zo kun je precies zien wanneer je snurkt, hoe hard je snurkt en hoe lang je snurkt.

Aan de hand van gegevens van andere gebruikers kun je zien of je een gemiddelde snurker bent of juist bovenmaats presteert.

De app is gratis te downloaden in de App en Playstore.

snurklab

#9: Schaapjes tellen

Ook voor kinderen is er een speciale slaap app ontwikkelt, nou ja een slaap app? Het is meer een spelletje, Schaapjes tellen laat je kinderen op een speelse manier schapen tellen met op de achtergrond rustgevende muziek.

In hoeverre je kroost op een jonge leeftijd al over een smartphone beschikt is natuurlijk de vraag maar de app werkt in ieder geval behoorlijk goed.

Wederom gratis te downloaden en de App en Playstore.

Voor en Nadelen Slaap apps

De voordelen van slaap apps zijn:

  • Inzicht in je slaapgedrag.
  • Beter in slaap vallen.
  • Uitgerust ontwaken.

De nadelen van slaap apps zijn:

  • Bij sommige apps word getwijfeld aan de nauwkeurigheid.
  • Verkeerde analyse door gebrek aan nauwkeurigheid.
  • Sommige apps werken niet terwijl de telefoon op vliegtuigmodus staat, dit zorgt voor straling.

Conclusie

Slaap apps zijn naar mijn mening een verrijking voor mensen die slaapproblemen hebben. Het geeft meer inzicht waardoor je beter in staat bent je slaapproblemen effectiever aan te pakken.

De meeste apps zijn gratis of kosten slechts enkele euro’s, dat maakt het toegankelijk voor iedereen.

Let goed op de beoordelingen van de verschillende apps want sommige apps zijn van mindere kwaliteit, bovenstaande apps worden in ieder geval goed beoordeeld en zijn veilig te downloaden.

Wil je naast een goede slaap app meer te weten komen over hoe slapen nou eigenlijk werkt? En wat de meeste voorkomende oorzaken zijn en hoe je die het beste kunt bestrijden? Check dan de alinea hieronder..

Waar gaat het mis in je slaap?

Slaapproblemen is in Nederland een toenemend probleem aan het worden, veel mensen grijpen wanhopig naar slaapmedicatie om maar te hopen dat ze een goede nachtrust kunnen maken.

Ik ben absoluut geen voorstander van slaapmedicatie omdat dat naar mijn mening niet het daadwerkelijke probleem oplost, het is niet meer dan pappen en nathouden of dweilen met de kraan open.

Steeds meer specialisten en ervaringsdeskundigen zijn het erover eens, zoek naar de werkelijke oorzaken van je slaapproblemen en los deze op, dit is de enige manier om het probleem bij de bron aan te pakken.

William van der Klaauw is slaapdeskundige en ervaringsdeskundige, samen met een aantal specialisten stelde hij het boek Perfect Slapen in 7 Stappen samen, een allesomvattend boek met maar één doelstelling:

Ervoor zorgen dat je meer inzicht hebt in je slaapgedrag, uitleggen wat de mogelijke oorzaken zijn van slaapproblemen en hoe je deze slaapproblemen effectief aanpakt zodat je nooit meer uit je slaap gehouden word.

Meer informatie over Perfect Slapen in 7 Stappen vind je via onderstaande gele knop..

Gebroken nachten zijn erg slecht voor je gezondheid, hoe lang blijf jij aanmodderen?! Ontdek hier DE stap-voor-stap handleiding naar een Optimale Nachtrust!

JA, stuur mij door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *