Niet kunnen slapen door xtc? Dit is wat je daaraan kunt doen!
Wijzeroverslapen.nl-Jouw website voor een heerlijke nachtrust!
Onrustig slapen 26 november 2018
Jens Geen reacties

Laat je niet langer leiden door Slapeloosheid, gebruik deze Simpele Tips voor een Optimale Nachtrust!

JA! Laat het mij zien!

Helaas gebruiken veel mensen xtc. Vooral in het weekend word deze partydrug massaal gebruikt. Maar wat doe je als je niet kunt slapen als gevolg van deze drug? In dit artikel leg ik je uit wat je het beste kunt doen als je niet kunt slapen als gevolg van het gebruik van xtc.

niet kunnen slapen door xtcNiet kunnen slapen door xtc betekent dat je door het gebruik van deze drug niet genoeg behoefte hebt aan slaap. Als je xtc of een andere partydrug gebruikt hebt op een feestje heb je wellicht een erg leuke avond of nacht gehad maar kun je daarna misschien niet meer goed slapen.

Dit wordt veroorzaakt door het feit dat je lichaam na het gebruik van xtc een aantal stoffen in zich heeft die ervoor zorgen dat je lichaam opgepept en wakker blijft.

Hoe zorg je ervoor dat je weer heerlijk kunt slapen na het gebruik van xtc? In dit artikel ga ik je daar alles over vertellen. Ik kan je op voorhand al vertellen dat het links laten liggen van xtc natuurlijk de allerbeste methode is.

Wat te doen bij niet kunnen slapen door xtc?

Om er dan voor te zorgen dat je toch kunt slapen is het zaak dat de middelen zo snel mogelijk uit je lichaam verdwijnen. Je kunt er ook voor kiezen een slaapmiddel te nemen of een andere drug waardoor je in slaap valt maar dit is zeker niet aan te raden.

Je kiest er beter voor dat de xtc zo snel mogelijk uit je lichaam verdwijnt waardoor jij kunt slapen en een goede nachtrust krijgt. Als de drugs uit je lijf verdwijnen kan de rust terugkeren en komt je biologische klok weer in een normaal ritme.

Ook geven je hersenen dan niet langer het signaal af dat je bruist van de energie en zul je eerder moe worden waardoor je ook gemakkelijker in slaap zult vallen.

Drink veel vocht

Om ervoor te zorgen dat het middel zo snel mogelijk uit je lichaam verdwijnt zijn er meerdere manieren mogelijk. Ten eerste is het erg belangrijk dat je veel vocht drinkt.

Doordat je een intensieve avond beleefd hebt zul je behoorlijk wat vocht verloren hebben en dit kun je weer op peil brengen door voldoende te drinken. Kies niet voor alcohol maar voor water of een sportdrankje.

Houd je zoutgehalte op peil

Tijdens je avond uit heb je naar alle waarschijnlijkheid ook flink gezweet, bijvoorbeeld door uren op de dansvloer uit je bol te gaan. Dit kan een zouttekort veroorzaken in je lichaam waardoor je ook moeilijker de slaap kunt vatten.

Vul dit tekort aan met voedsel dat een hoog zoutgehalte heeft. Dit kan bijvoorbeeld een zak chips of drop zijn maar ook soep werkt goed. Op die manier krijg je bovendien zowel vocht als extra zout binnen.

Krijg voldoende suiker binnen

Zorg er ook voor dat je voldoende suiker in je lichaam krijgt. Na het gebruik van diverse drugs kan dit gehalte niet goed meer zijn en is het zaak dit weer op het juiste peil te krijgen.

Eet of drink daarom na het gebruik van xtc iets zoets. Als je suikergehalte aan de lage kant is kan dit ervoor zorgen dat je je erg flauw voelt en dat bevordert de slaap zeker niet.

Door suiker tot je te nemen wordt de lever gestimuleerd te gaan werken. Bij een erg hoog suikergehalte bruis je doorgaans van de energie en krijg je geen slaperig gevoel.

 Zorg dat je lever optimaal functioneert

Om de restanten van de xtc uit je lichaam te krijgen is het zaak dat de lever optimaal functioneert. Deze zorgt er namelijk voor dat de gifstoffen die je hebt binnengekregen zo snel mogelijk het lichaam weer verlaten.

De inname van vitamine C zorgt ervoor dat de lever snel op gang is en het gif afbreekt. Vitamine C is verkrijgbaar in tabletvorm maar je kunt er ook voor kiezen fruit te eten waarin de vitamine aanwezig is.

Kies voor een hulpmiddel dat je slaperig maakt

Als laatste is het verstandig om een middel zoals melatonine of L-tryptofaan te slikken voordat je wilt gaan slapen. Deze stoffen worden normaal ook gewoon door het eigen lichaam aangemaakt waardoor je slaperig wordt.

Na het gebruik van stimulerende drugs kun je wel wat hulp gebruiken bij het in slaap vallen en is een extra dosis van een van deze stoffen aan te raden zodat je sneller in slaap valt.

melatonine tabletten

Langdurig effect van xtc

Xtc of een andere drug gebruiken kan dus een van de redenen zijn dat je maar moeilijk in slaap kunt komen. Omdat de drug er juist voor zorgt dat je meer energie krijgt en langer door kunt blijven gaan zal een slaperig gevoel uitblijven.

Houd er daarom altijd rekening mee dat drugs een bepaalde invloed hebben op je lichaam. Ten tijde van het gebruik kan xtc een effect hebben dat je als prettig ervaart maar daarna kan het ook negatieve bijwerkingen hebben.

Minder energie door slecht slapen

Als je met regelmaat xtc of een andere drug gebruikt kan dit ook tot gevolg hebben dat je niet goed meer slaapt en je slaapritme verstoord wordt. Niet kunnen slapen door xtc heeft gevolgen en niet alleen op de korte termijn.

Als je slecht slaapt ben je de volgende dag niet goed uitgerust en kost het moeite om op te staan. Daarnaast ben je nog moe en heb je minder energie dan je nodig hebt om de dag door te komen.

Een gebrek aan energie betekent dat je minder productief bent en slecht vooruit kunt waardoor het niet meevalt om de dag door te komen.

Effecten van langere tijd slecht of niet kunnen slapen door xtc

Het gebruik van xtc kan nog meer gevolgen hebben dan alleen niet kunnen slapen. Het kan op langere termijn invloed hebben op je gezondheid maar na het gebruik ervan is het niet direct de volgende dag al verdwenen uit je lijf.

Soms duurt het een paar dagen voordat het volledig verdwenen is en worden mensen als een soort reactie op de positieve roes die de xtc opleverde vlak na het gebruik er juist depressief van.

Deze klachten kunnen een poosje aanhouden en als dit een aantal weken is kan het ook veroorzaken dat je daardoor slechter slaapt. Als je weken achtereen slecht slaapt heeft dit natuurlijk wel zijn invloed op je dagelijkse doen en laten.

Je staat vermoeid op en bent in de regel slechter gezind. Omdat je door een slechte nachtrust minder goed uitgerust opstaat kan de dag daarna je zwaar vallen en heb je minder energie om dingen te doen.

Serotonine gehalte in je lichaam

Xtc zorgt ervoor dat er in je lichaam extra serotonine wordt aangemaakt. Doordat dit een hoger gehalte krijgt dan normaal word je er blij van en voel je je na het gebruik van xtc super en kun je de hele wereld aan.

Is de xtc echter uitgewerkt dan krijgt je lichaam een soort terugslag waardoor je juist met een dip achterblijft. Dit komt doordat het niveau van de serotonine weer gezakt is en op peil dient te komen om je beter te voelen. Dit gehalte kun je weer op peil brengen zodat je jezelf weer beter voelt en meer energie krijgt.

slaapproblemen en melatonine

Sluit andere storende factoren uit

Er kunnen tal van redenen zijn waarom je slecht slaapt maar het gebruik van drugs zoals xtc kan er zeker voor zorgen dat je minder nachtrust krijgt dan goed voor je is.

Daarnaast kunnen zaken zoals geluid, stress, teveel eten voordat je naar bed gaat enzovoort ook allemaal een rol spelen bij het slecht in kunnen slapen of helemaal niet kunnen slapen.

Probeer deze factoren zoveel mogelijk te vermijden of er een oplossing voor te vinden zodat je beter slaapt en weer uitgerust opstaat om aan de nieuwe dag te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *