Netflix en Slaapproblemen? Dit is EXACT wat er gebeurt!
Wijzeroverslapen.nl-Jouw website voor een heerlijke nachtrust!
Onrustig slapen 31 oktober 2017
Jens Geen reacties

Laat je niet langer leiden door Slapeloosheid, gebruik deze Simpele Tips voor een Optimale Nachtrust!

JA! Laat het mij zien!

Het aantal mensen met slaapproblemen neemt erg toe tegenwoordig, maar hoe kan dat eigenlijk? Heeft het te maken met de toenemende mate waarin we gebruik maken van smartphones, tablets, laptops en tv?

netflix en slaapproblemenNetflix en slaapproblemen? Het heeft meer met elkaar te maken dan je denkt. Nietsvermoedend kijk je elke avond naar je favoriete serie en het liefst urenlang.

Maar dat urenlang kijken en niet meer kunnen stoppen is een riskant probleem, het zorgt ervoor dat je minder slaapt dan dat je voorheen deed omdat je simpelweg veel later gaat slapen.

Helaas is dat niet het enige, door het felle licht worden je hersenen geactiveerd en zullen deze denken dat het dag is. Niet echt een ideale voorbereiding voor een optimale nachtrust.

Niet meer kunnen stoppen

Het niet meer kunnen stoppen met het kijken van tv-series heeft zelfs al een naam, Binge watchen word het genoemd. Het begrip Binge watchen is, hoe kan het ook anders, afkomstig uit de VS.

Het aantal mensen dat ‘lijd’ aan Binge watchen neemt in rap tempo toe, dit heeft te maken met de opkomst van streaming diensten zoals Netflix en HBO.

Je kunt eindeloos series kijken zonder dat je hoeft te stoppen. Het grote gevaar schuilt hem in het feit dat mensen verslaafd raken aan het kijken van hun favoriete serie, ze kunnen niet meer wachten tot morgen, het is zo spannend.

Misschien herken jij jezelf hier ook wel in, ik tenminste wel. Gelukkig weet ik het te beperken tot in het weekend en weet ik goed waar de grens ligt.

Natuurlijk ben ik ook als geen ander op de hoogte van de slaaprisico’s die het series kijken voordat je gaat slapen met zich meebrengt.

  • Binge Watchen is het kijken van series zonder dat je kunt stoppen, je raakt als het ware verslaafd en kunt niet meer stoppen.
  • Steeds meer mensen krijgen te maken met Binge watchen, met alle gevolgen van dien.

Risico’s eindeloos series kijken

‘Kijk eindeloos naar je favoriete serie, wanneer het jou uitkomt!’ Het zijn veelgehoorde slogans van media bedrijven, helaas nemen sommige mensen het te letterlijk.

Ze kijken inderdaad urenlang naar hun favoriete serie en kunnen niet meer stoppen, wat zijn de risico’s eigenlijk?

  • Je kijkt veel te lang waardoor je minder slaap krijgt.
  • De kwaliteit van je slaap kan afnemen.
  • Je hersenen worden geactiveerd door het felle licht van je scherm, hierdoor denken deze dat het dag is.
  • Serie kijken in je bed zorgt er vaak voor dat je het veel te warm hebt wanneer je besluit te gaan slapen.

Het is niet voor niets dat de zoekterm ‘Netflix en slaapproblemen’ steeds meer ingetypt word in Google, steeds meer mensen zijn op zoek naar een oplossing tegen dit probleem.

De oplossing lijkt simpel ‘Stop met het eindeloos kijken’ maar dit is natuurlijk vele malen makkelijker gezegd dan gedaan. Wat kun je doen om een goede nachtrust terug te krijgen?

tv kijken

Netflix en slaapproblemen

Wist je trouwens dat meer dan 70% van de mensen moeite heeft om zijn of haar favoriete serie te stoppen? Dat is echt een enorm percentage.

Bijna driekwart van alle kijkers!

Dat het probleem steeds groter werd hadden ook de Spaanse Víctor Gutierrez de Tena en Francesc Bonet in de gaten. Het tweetal besloot Napflix op te richten, ook een online streamdienst maar met een iets andere insteek.

Op Napflix vind je namelijk alleen de meeste saaie en slaapverwekkende series en programma’s. Door het kijken van deze series zul je in staat zijn om snel in slaap te vallen.

Of het werkt?

Ik zou zeggen, probeer het en ervaar het. Ik hoor graag wat je bevindingen zijn onder dit artikel;-)

De Beste tip!

Voor de mensen die geen behoefte hebben om naar grazende schapen of bubbelende aquariums te kijken heb ik een andere oplossing.

De makers van films en series weten als geen ander hoe ze hun kijkers geboeid moeten houden tot de laatste seconde, sterker nog, een heuse cliffhanger zorgt ervoor dat je MOET weten wat erna gebeurd.

Juist deze cliffhangers zorgen ervoor dat je alleen maar blijft kijken en je niet meer kunt stoppen.

Wat zou dan de oplossing kunnen zijn om je verslaving een halt toe te roepen? Juist ja, niet meer wachten totdat de cliffhanger verschijnt.

Dus de oplossing is eigenlijk super simpel, zet je tv, tablet, smartphone of laptop 10 minuten voor de cliffhanger uit. Op deze manier is het veel eenvoudiger om niet te gaan Binge watchen.

Lukt het nog steeds niet om te stoppen? Dan is er nog maar één oplossing, zeg je Netflix abonnement op of je ander online streaming dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *