Muziek om in slaap te vallen? Deze muziek brengt je naar dromenland!
Wijzeroverslapen.nl-Jouw website voor een heerlijke nachtrust!
Slaapritme 12 juli 2018
Jens Geen reacties

Laat je niet langer leiden door Slapeloosheid, gebruik deze Simpele Tips voor een Optimale Nachtrust!

JA! Laat het mij zien!

Een boek lezen, een warme douche nemen, het zijn allemaal dingen die je kunt doen om lekker in slaap te vallen. Toch is rustgevende muziek luisteren mijn favoriet. Met deze muziek zul je heerlijk in slaap vallen.

muziek om in slaap te vallenOp zoek naar muziek om in slaap te vallen? Niet zo gek, kinderen vallen in slaap als je hun favoriete slaapliedjes laat horen en dat is niet zo gek. Muziek werkt bijzonder rustgevend.

Er zijn meerdere onderzoeken aan geweid en ze kwamen allemaal uit op hetzelfde resultaat. Muziek werkt ontspannend en stress verlagend.

Geen dure cursussen, geen aparte kussens of wazige wonderkruiden, maar gewoon gratis naar rustgevende muziek luisteren via bijvoorbeeld YouTube. Wat zijn de beste liedjes om in slaap te vallen? Ik laat het je hieronder zien.

Geluiden om in slaap te vallen

We kunnen er lang en breed over praten, muziek werkt rustgevend en kan je langzaam in slaap sussen. Maar kun je dan naar alle soorten muziek luisteren? Jouw favoriete muziek bijvoorbeeld? Of zijn er bepaalde geluiden die je sneller in slaap laten vallen?

Natuurlijk werkt kalmerende muziek zoals meditatie muziek van zichzelf al erg rustgevend en zou je zeggen dat je dit soort muziek moet hebben.

Toch werkt dat niet voor iedereen even goed. Sommige mensen vallen veel sneller in slaap bij het luisteren van hun eigen favoriete muziek.

Dit kan pop muziek, rap of in sommige gevallen zelfs rock zijn. Het is gewoon een kwestie van testen en kijken waar jij je het prettigst bij voelt.

  • Muziek is een wondermiddeltje om in slaap te vallen
  • Sommige mensen voelen zich goed bij kalmerende meditatie muziek terwijl anderen liever naar hun favoriete pop nummers luisteren.

Muziek om in slaap te vallen op YouTube?

YouTube is natuurlijk het ideale platform om de muziek uit te kiezen die jij graag wil luisteren, je vind hier zo’n beetje alle muziek die je kunt bedenken.

Op YouTube staat muziek die speciaal bedoelt is om je te kalmeren, om je in slaap te laten vallen. Na een uitgebreid onderzoek van het Mindlab Institute, waarbij werd onderzocht welke muziek het beste is om slaap te vallen, kwam er het volgende nummer als absolute winnaar uit de bus:

Het nummer Weigthless van Marconi Union. Zoals je kunt horen is het inderdaad een erg rustgevend nummer en tijdens het luisteren van dit nummer op klaarlichte dag vond ik het al moeilijk om mijn ogen open te houden.

Naast dit rustgevende nummer stuitte ik tijdens mijn onderzoek naar de beste muziek om in slaap te vallen nog op iets anders. Een filmopname waar miljoenen mensen mee in slaap schijnen te vallen.

Ik vond het artikel op de website van het RTL nieuws. Het is een ruim 8 uur durende opname van beelden en rustgevende muziek waarmee je heerlijk in slaap valt. Hieronder de opname:

Ik moet toegeven, ook deze opname is heerlijk rustgevend om te luisteren en ik kan me voorstellen dat hier miljoenen mensen mee in slaap vallen.

Maar zijn er naast het opzoeken van je favoriete muziek op YouTube nog andere manieren om je favoriete slaapmuziek bij de hand te hebben? Jazeker zijn die er..

Muziek om in slaap te vallen app

Er bestaan ook apps met slaapverwekkende muziek, super makkelijk want je hebt je rustgevende slaapmuziek altijd bij de hand waar je ook bent.

Hieronder zie je een overzicht van de meest populaire ‘slaapverwekkende geluiden’ apps:

  1. Rustgevende slaapgeluiden van Phase4 mobile
  2. Free Relaxing Nature Sounds van Red Hammer
  3. Relax Sounds van Visual hype
  4. Deep Relax Sleep Music van UniqueApps

Al deze apps zijn gratis, bevatten heerlijke kalmerende muziek en zijn zowel te downloaden voor Android als iOS.

Slaapmuziek voor baby’s?

Een baby die maar niet wil slapen, zo’n beetje alle ouders hebben er mee te maken. Baby’s hebben meer moeite om in slaap te vallen dan ouderen omdat ze:

  • Nog geen goed slaapritme hebben
  • Overdag te lang slapen
  • Alleen willen slapen als ze worden vastgehouden

Maar welke muziek werkt dan goed voor het in slaap laten vallen van baby’s? Hieronder vind je één van de meeste populaire video’s met ontspannen muziek voor baby’s.

Naast het afspelen van muziek werkt het zingen van een liedje vlak voordat je baby gaat slapen ook erg goed. Baby’s gedijen en het beste bij ritme en regelmaat en als je elke dag een liedje zingt voor het slapengaan zal je baby dit herkennen en weten dat het tijd is om te slapen.

Het is niet voor niets dat er door veel specialisten word aangeraden om vanaf de geboorte alle slaapliedjes te zingen voor je baby, de stem van de ouders kalmeert de baby en de slaapliedjes laten hem of haar langzaam in slaap vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *