Muggen in de slaapkamer: Nummer 1 ergernis tijdens het slapen
Wijzeroverslapen.nl-Jouw website voor een heerlijke nachtrust!
Onrustig slapen 10 oktober 2018
Jens Geen reacties

Laat je niet langer leiden door Slapeloosheid, gebruik deze Simpele Tips voor een Optimale Nachtrust!

JA! Laat het mij zien!

Vrijwel niemand ontkomt eraan, muggen op de slaapkamer. Maar is er dan helemaal niets wat je ertegen kunt doen? Jazeker wel. In dit artikel ontdek je precies wat je tegen die vervelende muggen kunt doen.

muggen in de slaapkamerNiets is zo irritant als het gezoem van muggen in je slaapkamer, net op het moment dat je bijna in slaap valt. Of, misschien is het nog irritanter om wakker gemaakt te worden door dat irritante geluid van zo’n mug en er vervolgens achter te komen dat je al helemaal bent lek geprikt.

Hoe kom je van muggen af? Hier lees je een aantal praktische tips, zoals wat je kunt doen om af te komen van de muggen en wat het beste helpt als je toch gestoken blijkt te zijn.

Waarom je muggen overdag nooit vindt in de slaapkamer

Muggen zijn nachtdieren, dat zul je vast gemerkt hebben. Ze slapen – ja, muggen slapen inderdaad ook – het liefst overdag, om vervolgens ’s nachts in je slaapkamer rond te zoemen en je te prikken.

In de nacht ontkom je er niet aan, maar probeer overdag die mug maar eens te vinden om hem dood te slaan. Dat lukt je bijna nooit.

Plekken waar je een mug in huis kunt vinden

Muggen houden van koele, afgeschermde plekjes om te slapen. Ga ze daar dus zoeken. Denk daarbij aan een kast of een andere ruimte die donker is en afgeschermd.

Ze houden niet van lichte, ruime open plekken, daarom is de kans dus ook vrij klein dat je een mug op klaarlichte dag ‘betrapt’ in je slaapkamer. Als een mug slaapt of rust, zie je dat overigens niet. Hij zit dan gewoon in dezelfde positie als anders.

Tips om af te komen van muggen in de slaapkamer

Hieronder vind je een aantal super krachtige tips om meteen van die vervelende muggen af te komen:

Pak het probleem al buiten aan

Wil je ervoor zorgen dat er geen muggen in je slaapkamer komen, dan doe je er goed aan het probleem al direct buiten aan te pakken.

Of, het probleem juist buiten te houden. Zorg ervoor dat de muggen geen kans krijgen om het huis en dus je slaapkamer in te komen. Er zijn tal van manieren om dit aan te pakken, maar het ellendige is dat er op de een of andere manier altijd wel een mug is die toch door je opgeworpen barricades weet door te dringen.

Waar leggen muggen hun eitjes?

Muggen leggen eitjes het liefst op waterrijke plekken rondom het huis. Wil je dus een muggenexplosie tegengaan, zorg er dan voor dat je geen plasjes water dicht bij het huis hebt.

Zit je toch aan het water? Dan kan koffieprut helpen om ervoor te zorgen dat de muggen wegblijven.

Horren plaatsen

Een van de meest gebruikte en ook meest logische manieren om muggen en andere, vervelende insecten, buiten de deur te houden, is het plaatsen van horren.

Er zijn veel verschillende soorten en maten horren en het hangt natuurlijk ook helemaal af van waar je een hor moet plaatsen. Laat je dus goed informeren of kijk naar de verschillende mogelijkheden die er zijn, alvorens je een hor aanschaft.

Prijzen van een hor

Ook de prijzen van een hor lopen ver uiteen. Je kunt namelijk kiezen voor een simpele hor, die je vastzet met een plakstrip (op het raamkozijn), waarna je de hor er met het bijgeleverde klittenband aan vast maakt.

Dit soort horren zullen in het begin hun werk prima doen en zijn vooral handig op plekken waar de ramen niet vaak open- en dichtgedaan hoeven te worden. Echter, de bevestiging is zwakker dan een wat duurdere hor, waardoor deze ook snel kan loslaten.

Ook voor de schuifpui

Het is tegenwoordig ook mogelijk om een hor te plaatsen voor bijvoorbeeld een schuifpui. Het maakt niet veel meer uit hoe breed de pui is en hoever deze kan worden opengeschoven.

De horren kunnen in afmeting worden aangepast en middels een handige bevestiging voor de pui komen te hangen. Deze horren kun je vaak op dezelfde manier openschuiven, zodat je geen hinder hebt van de hor en alleen maar de voordelen ervan geniet.

Check hier verschillende soorten horren om de muggen buiten de deur te houden>>>

Toch een mug om je bed?

Helaas leert de ervaring dat er toch op de een of andere manier altijd een mug weet binnen te dringen in je slaapkamer. Dit merk je pas als je net in bed ligt en bijna in slaap bent gevallen.

Hoe kun je de mug makkelijk lokken en doodslaan, zonder de halve nacht op muggenjacht te moeten? Gebruik eenvoudigweg de zaklampfunctie op je mobiele telefoon om de mug te lokken. Ze komen namelijk af op het licht.

Helemaal als je slaapt zonder kleding is het verstandig om direct op muggenjacht te gaan anders is de kans groot dat ze je goed te pakken nemen.

Middeltjes om van muggen af te komen

Tegenwoordig is er een groot scala aan middeltjes die je helpen om van muggen af te komen. Zo zijn er genoeg middeltjes die je via een stekker in het stopcontact steekt en die een geur verspreiden, waar de mug van op de vlucht gaat.

Je kunt kiezen voor verschillende merken en varianten en als je eenmaal de investering voor zo’n apparaatje hebt gemaakt, hoef je later alleen maar de navulverpakking aan te schaffen.

DEET

Een bekend en direct ook behoorlijk heftig, maar absoluut goed werkzaam middel tegen muggen, is DEET. DEET is in verschillende vormen verkrijgbaar, zoals een lotion, een gel en een spray.

Het is een middel dat je direct op de huid aanbrengt en werkt niet alleen tegen muggen, maar ook tegen teken. Er wordt geadviseerd om een middel te gebruiken met een DEET-percentage tussen de 30% en 50%. De mug is dan wel in je slaapkamer, maar je zult gaan last van hem hebben.

DEET is hier verkrijgbaar>>

Natuurlijke manieren om van muggen af te komen

Kies je liever voor een meer natuurlijkere manier om van de muggen in de slaapkamer af te komen? Dan is kamfer een goede keuze.

Iedereen weet waarschijnlijk wel dat citronella de muggen op afstand houdt, maar ook kamfer of kamperfoelie heeft een mug afwerende werking. Verbrand voor het slapengaan in een vuurvaste schaal wat kamfer, of kies voor de makkelijke weg en zet een schaaltje met kamferolie op je nachtkastje.

Munt en basilicum

Zet op je slaapkamer een paar potjes munt en basilicum neer. Muggen houden niet van de sterke geur van deze plantjes en zullen dus je slaapkamer mijden.

Ook fijn: als je ’s ochtends wakker wordt, pluk je direct een paar takjes munt om een lekker kopje thee van te zetten. Goed voor een fijn en met name ‘mugvrij’ begin van de dag.

Knoflook doodt muggen

Wat ook helpt is om een paar teentjes knoflook fijn te malen, dit mengsel te vermengen met water en vervolgens in een flesje te doen. Het mengsel spray je voor dat je naar bed gaat, in je slaapkamer.

De aanwezige muggen zullen de knoflookspray niet overleven. Als je dagelijks knoflook eet, of je huid inwrijft met een teentje knoflook, ben je ook een veel minder aantrekkelijk hapje voor de mug.

Licht uit en hang de klamboe op

Licht trekt muggen aan. Het is dus slim om voor het slapengaan alle lampen in de slaapkamer uit te doen en een klein lampje buiten te laten branden.

Op die manier lok je als het ware de muggen juist de slaapkamer uit. De meest effectieve manier om muggenbeten tegen te gaan, blijft nog altijd gewoon een klamboe rond je bed te hangen. Controleer voor je gaat slapen wel even of er echt geen mug in je klamboe is gekomen, anders heb je er nog niets aan.

Toch gebeten? Dit doe je tegen de jeuk

Is het ondanks al je inspanningen toch niet gelukt om de muggen uit je slaapkamer te houden en ben je alsnog gestoken? Deppen met een stukje keukenrol met wat druppeltjes azijn erop, gaat vaak de eerste en ergste jeuk tegen.

Daarnaast zijn er genoeg middeltjes te koop die wat verlichting van de jeuk geven. Heb je echt heel veel last van muggenbulten? Zijn ze abnormaal groot en dreigen ze te ontsteken? Ga dan even langs de huisarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *