Last van extreme moeheid? Pak de echte oorzaak aan!
Wijzeroverslapen.nl-Jouw website voor een heerlijke nachtrust!
Moe wakker worden 4 januari 2017
Jens Geen reacties

Laat je niet langer leiden door Slapeloosheid, gebruik deze Simpele Tips voor een Optimale Nachtrust!

JA! Laat het mij zien!

Last van extreme moeheid? Veel mensen hebben er bijna dagelijks mee te maken. Ze leidden een vermoeid en futloos leven en normaal functioneren is voor hun een uitdaging. Kom dit je bekend voor? Geen paniek, op deze pagina wil ik je helpen met het vinden van de echte oorzaak. Hierdoor kun je de vermoeidheid veel […]

last van extreme moeheidLast van extreme moeheid? Veel mensen hebben er bijna dagelijks mee te maken. Ze leidden een vermoeid en futloos leven en normaal functioneren is voor hun een uitdaging.

Kom dit je bekend voor? Geen paniek, op deze pagina wil ik je helpen met het vinden van de echte oorzaak. Hierdoor kun je de vermoeidheid veel gerichter aanpakken.

Veel mensen blijven hier te lang mee rondlopen, ik wil je alvast één ding duidelijk maken, het is absoluut niet nodig om de rest van je leven aan deze extreme vermoeidheid te lijden.

Hoe ontstaat extreme moeheid?

Last van extreme moeheid ontstaat niet zonder aanleiding, het is dus allereerst belangrijk om erachter te komen waar deze extreme moeheid vandaan komt.

In negen van de tien gevallen is het, het gevolg van een andere geestelijke of lichamelijk aandoening. De basis van jouw extreme vermoeidheid kan dus heel ergens anders liggen dan je denkt.

Veel gehoorde klachten van extreme moeheid zijn, hoofdpijn, spierpijn en nek en rugklachten. Deze ongemakken zullen vrijwel meteen verdwijnen als je de echte oorzaak aanpakt.

Hieronder wil ik de meeste voorkomende oorzaken van extreme vermoeidheid op een rij zetten. Het eerste punt wat ik wil gaan behandelen is een verkeerd slaapritme, goed om te weten dat dit slaapprobleem enorm veel voorkomt en dus heel goed de oorzaak kan zijn van jou vermoeidheid.

Te weinig diepe slaap

Zoals je misschien al wel weet doorloop je wanneer je slaapt verschillende slaapfases. Tijdens fase 1 ben je tussen wakker zijn en slapen in. Deze fase duurt meestal maar 3 tot 5 minuten, je lichaam ontspant en je hartslag daalt.

Tijdens fase 2 slaap je al iets dieper, je word niet zomaar meer wakker van geluiden om je heen. Ongeveer de helft van de nacht word trouwens doorgebracht in deze slaap.

Gedurende fase 3 en 4 slaap je diep. Tijdens deze fase ben je moeilijk wakker te krijgen vanwege deze diepe slaap. Als je tijdens deze fase wel wakker word gemaakt weet je even niet meer waar je bent. Je hartslag bereikt tijdens deze fase zijn laagste punt.

De laatste fase van de slaapcyclus is de REM-slaap. Tijdens deze fase gebeurt er van alles, je maakt snelle oogbewegingen en er is veel hersenactiviteit. Tijdens deze fase worden alle indrukken verwerkt en zul je dromen. Deze fase duurt ongeveer 18-24 minuten. Tijdens deze fase herstelt je lichaam.

De reden dat jij last van extreme moeheid hebt kan dus heel goed te maken hebben met het feit dat je teveel slaap doorbrengt in fase 2. Hierdoor kan het lichaam niet goed genoeg herstellen en kun jij last hebben van extreme moeheid.

Check hier wat je daar aan kunt doen>>

Slaapstoornis

Wat ik ook vaak zie is dat slaapstoornissen de grote boosdoener zijn van extreme vermoeidheid. De twee meest voorkomende slaapstoornissen zijn, snurken en slaapapneu.

In dit artikel van William van der Klaauw, word er verder in gegaan op deze slaapstoornissen.

Als jij denkt dat je last hebt van een slaapstoornis is het raadzaam om je huisarts te bezoeken. Een arts kan de juiste diagnose stellen en je passende medicatie voorschrijven.

Grijp overigens niet te snel naar medicatie. Als jij geen last hebt van een slaapstoornis is het raadzaam om je slaapprobleem op te lossen op een andere manier, check bijvoorbeeld deze tips.

Je lichaam teveel belasten

Tegenwoordig is het erg belangrijk om er goed uit te zien. Hierdoor zijn veel mensen meerdere keren per week in de sportschool te vinden.

extreme vermoeidheid oorzakenNiet verkeerd natuurlijk, want sporten is uiteraard goed voor je, maar er schuilt wel een gevaar in als je ‘te’ gek gaat doen. Je lichaam gaat hier op een gegeven moment tegen protesteren.

Een belangrijk symptoom van teveel trainen is, last van extreme moeheid. Je lichaam heeft rust nodig en tijd om te herstellen. Neem je niet voldoende tijd om te herstellen, dan zal je lichaam gaan protesteren.

Het is misschien een open deur maar wel heel belangrijk, neem meer tijd om te herstellen. Hierdoor zul je merken dan je extreme moeheid af zal nemen.

Verkeerde voeding

Het klinkt voor jou misschien raar maar het eten van de verkeerde voedingsmiddelen kan ervoor zorgen dat jij last hebt van extreme vermoeidheid.

Als je teveel koolhydraten en suikers binnenkrijgt zal je bloedsuikerspiegel gaan schommelen. Een uitkomst van een te lage bloedsuikerspiegel is vermoeidheid en lusteloosheid.

Wat ik vaak zie is dat dit gevoel van moeheid en lusteloosheid word opgelost met nog meer suiker en caffeine. Vooral bij mensen die in ploegendienst werken en nachtdiensten draaien is dit een groot probleem.

Om dit probleem op te lossen is het verstandig om gezonder te gaan eten. Vooral tijdens nachtdiensten is het verstandig om geen suikers te eten.

Voor een overzicht van gezonde producten check je de website van het voedingscentrum 

Overgewicht

Ook overgewicht kan ervoor zorgen dat je last van extreme moeheid hebt. Je lichaam word namelijk zwaarder belast dan bij iemand die een gezond gewicht heeft.

Als je last hebt van overgewicht moet je elke dag weer die extra kilo’s meezeulen. Vaak word dit onderschat en denken mensen niet gelijk dat hun extreme vermoeidheid voort komt uit overgewicht.

Als je last hebt van overgewicht is het dus verstandig om hier wat aan te doen. Check hier meer over een uitgebalanceerd dieet zonder jojo effect.

Een ziekte of aandoening

Er zijn nogal wat chronische en extreme vermoeidheidsklachten die een medische oorzaak hebben. Vaak komt het door ziektes of aandoeningen waar je nog geen idee van hebt.

Het kan zijn dat je er al een langere tijd mee rondloopt en dat je nooit gedacht hebt aan een ziekte of aandoening. Hieronder ga ik er enkele opnoemen

Bloedarmoede

Bloedarmoede zorgt voor kortademigheid, vermoeidheid en lusteloosheid. Het ontstaat meestal door een tekort aan vitamine B12 of ijzer.

Suikerziekte (Diabetes)

Een belangrijk symptoom van suikerziekte is extreme vermoeidheid. Wist je trouwens dat er in Nederland duizenden mensen wonen die niet weten dat ze aan suikerziekte lijden? Laat dit dus zeker nakijken door een arts.

Traag werkende schildklier

Een aandoening die voornamelijk voorkomt bij vrouwen op hogere leeftijd. Een traag werkende schildklier zorgt ervoor dat je minder energiek bent en dus meer vermoeid. Laat je hier dus op testen door bloed te prikken.

Ziekte van Pfeiffer

Een infectie die vooral voorkomt bij jonge volwassenen. Het is een infectie die enkele weken kan duren maar het kan ook een jaar aanhouden. Deze aandoening zorgt voor extreme vermoeidheid.

Psychische problemen

Stress en ander psychische problemen zoals depressie kunnen ervoor zorgen dat je ‘opgebrand’ raakt. Last van extreme moeheid is hierbij eerder regel dan uitzondering.

Last van extreme moeheid, conclusie

Je extreem moe voelen kan dus voortkomen uit meerdere zaken. Het is vooral belangrijk dat je actie onderneemt en het niet negeert.

Je verdient het simpelweg niet om altijd maar moe te zijn. Het leven is hier veel te leuk voor. Wil je meer weten over de perfecte nachtrust?

Hoe je ervoor kunt zorgen dat je zo effectief mogelijk slaapt? Want zeg nou zelf, hoe zou jij het vinden als je elke dag fris en energiek wakker word?

Dat is wat heel veel mensen eindelijk hebben bereikt met de ‘7 stappen methode‘ van slaapdeskundige William van der Klaauw.

 

[inbound_button font_size=”20″ color=”#21b90a” text_color=”#ffffff” icon=”” url=”https://wijzeroverslapen.nl/slaapproblemen-aanpakken/” width=”” target=”_self”]JA! Ik wil energiek wakker worden[/inbound_button]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *