10 Kritische vragen aan slaapdeskundige William van der Klaauw!
Wijzeroverslapen.nl-Jouw website voor een heerlijke nachtrust!
slaapproblemen 11 oktober 2017
Jens Geen reacties

Laat je niet langer leiden door Slapeloosheid, gebruik deze Simpele Tips voor een Optimale Nachtrust!

JA! Laat het mij zien!

Hoe is William van der Klaauw in de wereld van slapen en slaapproblemen terecht gekomen en waarom is zijn boek Perfect slapen in 7 stappen zo populair? In dit interview met William stel ik het allemaal aan de kaak!

interview William van der KlaauwZijn website wordt maar liefst meer dan 40.000 keer per maand bezocht, zijn boeken zijn al door duizenden mensen aangeschaft en sinds kort verkoopt hij zelfs zijn eigen fysieke slaapproducten.

We hebben het hier over slaapdeskundige William van der Klaauw.

Uiteraard ken ik William al een tijdje en heb ik meerdere keren met hem gesproken, van een interview is het echter nog nooit gekomen.

Vandaag brengen we daar verandering in en stel ik verschillende zaken aan de kaak..

Interview William van der Klaauw

Voordat ik van start ga met het interview is het nog wel leuk om te vertellen hoe dit interview tot stand is gekomen. Het was namelijk William zelf die tegen mij zei ‘Goh misschien is het wel leuk om een interview te doen’

Ik was natuurlijk meteen positief gestemd want een interview is inderdaad erg waardevol! Hieronder ontdek je het interview, waarin ik William aan de tand voel over verschillende zaken omtrent slaapproblemen, zijn website en zijn boek.

 • Sinds wanneer help je mensen met hun slaapproblemen en hoe ben je hier zo in terecht gekomen?

In deze vorm – met de website slaapwijzer.net – ben ik eind 2013 begonnen. Het viel mij op hoe weinig goede informatie over slaap(problemen) te vinden is op internet en heb besloten mijn eigen kennis en ervaring als slaapdeskundige online beschikbaar te stellen. Binnen korte tijd had ik circa 40.000 bezoekers per maand. Voor mij een bevestiging dat ik hiermee in een belangrijke behoefte voorzag.

slaapwijzer.net

 • Hoe is het in Nederland en België gesteld met de kennis over slapen en slaapproblemen?

Over het algemeen niet goed. Ik vind dat vreemd. We slapen een groot deel van ons leven, en we weten er (te) weinig vanaf. Als je van nature een goede slaper bent, is dat niet zo’n groot probleem. Vooral bij slechte slapers kan meer kennis het verschil betekenen. Hierbij gaat het niet alleen om praktische informatie, maar ook om met een ander perspectief naar slaap(problemen) te kijken.

 • Waarom geeft een huisarts zo weinig advies over slaapproblemen?

Er zullen ongetwijfeld huisartsen zijn die erg goed advies geven, maar in algemene zin valt het me op dat er vrij snel slaapmedicatie wordt voorgeschreven. Helaas is dit geen oplossing voor de lange termijn en kan het je uiteindelijk van de regen in de drup helpen. Goed advies – onder andere over het juiste slaapritme en een ‘slaapverwekkende’ levensstijl – is in mijn ogen veel belangrijker.

 • Wat is het grootste risico als je blijft rondlopen met slaapproblemen en geen goede nachtrust meer krijgt?

Ik hou van een positieve benadering en vind het niet passend en gewenst om slapeloosheid in verband te brengen met allerlei vervelende gevolgen. Het is juist belangrijk om doembeelden in je hoofd los te laten en naar acceptatie toe te werken. Dit zorgt voor de geestelijke ontspanning die je nodig hebt. In algemene zin kan ik zeggen dat er meer uit het leven te halen valt met een goede nachtrust. Een positief doel om naar toe te werken.

 • Ik las onlangs dat je geen voorstander bent van slaapmedicatie? Kun je uitleggen waarom?

Slaapmedicatie werkt verslavend, met name geestelijk. Er ontstaat vaak een gevoel van afhankelijkheid. Het vertrouwen dat je zonder pil ook kunt slapen kan wegvallen. Uiteindelijk kun je hierdoor van de regen in de drup terechtkomen. Toch adviseer ik om altijd op het advies van je huisarts af te gaan. Hij/zij kan jouw persoonlijke situatie het best beoordelen en er kunnen gegronde redenen zijn om toch slaapmedicatie voor te schrijven. Mijn advies is wel om daarnaast op een ‘natuurlijke manier’ te werken aan het verbeteren van je slaap, bijvoorbeeld met mijn 7-stappen methode.
verslaafd
 • Je suggereert dat de commercie je maar laat aanmodderen, hoe bedoel je dat?

Hiermee bedoel ik dat er vaak ‘wondermiddelen’ worden gepresenteerd tegen slapeloosheid. En die bestaan niet. Je kunt geen luchtje op je kussen sprayen, gebruik maken van een magic pillow of een supplement slikken en ineens veranderen in een goede slaper. Je nachtrust structureel verbeteren is in mijn ogen altijd een kwestie van meerdere kleine verbeteringen – bijvoorbeeld op het gebied van slaapritme, levensstijl en het omgaan met stress – die samen het verschil maken.

 • Wat is volgens jou de grootste misvatting over slaapproblemen?

  Zie de vraag hierboven.

 • Hoe kwam je op het idee om het boek Perfect slapen in 7 stappen te schrijven?

Ik merkte dat er behoefte was aan een praktische, toepasbare en wetenschappelijk onderbouwde gids om slaapproblemen definitief op te lossen. Hier heb ik in voorzien door het lanceren van mijn boek ‘Perfect Slapen in 7 Stappen‘. Inmiddels hebben duizenden lezers aan de hand van mijn methode hun slaap verbetert. Ik ben ontzettend trots op de positieve reacties die ik zeer regelmatig ontvang.

perfect slapen in 7 stappen
 • Zijn deze 7 stappen voor iedereen toepasbaar? Er zijn toch verschillende soorten slaapproblemen?

Mijn methode helpt zowel mensen die ’s avonds moeite hebben met inslapen als mensen die (vaak) wakker worden tijdens de nacht en vervolgens niet meer in slaap kunnen vallen. In algemene zin richt ik me daarnaast op het verbeteren van de slaapkwaliteit. Met name als er sprake is van geestelijke of lichamelijk aandoeningen is het belangrijk om (ook) daar de focus op te leggen en via de reguliere medische weg hulp te zoeken.

 • Wat maakt het boek Perfect slapen in 7 stappen zo uniek ten opzichte van andere hulpmiddelen om slaapproblemen tegen te gaan?

Ik kan bij het beantwoorden van deze vraag heel erg de diepte ingaan, maar ik wil het graag houden bij mijn 100% tevredenheidsgarantie die maar liefst 90 dagen geldig is. Als mijn methode niet brengt wat je ervan verwacht, stuur je mij een e-mail (info @ slaapwijzer.net) en ik stuur dezelfde dag het volledige aankoopbedrag nog terug. Het boek mag je houden (geen gedoe met terugsturen). Ik leg het risico heel bewust bij mezelf neer, omdat ik veel vertrouwen heb in mijn methode en enkel genoegen neem met tevreden klanten. Deze vorm van zekerheid en service zul je bij andere ‘hulpmiddelen’ niet aantreffen.

 • Ik hoor veel verhalen van mensen die onzeker zijn over het aanschaffen van producten die DE oplossing bieden, ze zijn al meer dan eens de boot in gegaan en zijn erg voorzichtig, wat zou je tegen hun willen zeggen als ze twijfelen over de aanschaf van Perfect slapen in 7 stappen?

Ook hierbij kan ik verwijzen naar de garantie. Ik kan je adviseren om volledig risicoloos te ervaren wat mijn methode voor jou gaat betekenen.
Wil je meer weten over Perfect Slapen in 7 stappen van William van der Klaauw? Ontdek er hier alles over>>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *