Een goede nachtrust ervaren? Bekijk snel deze waardevolle tips!
Wijzeroverslapen.nl-Jouw website voor een heerlijke nachtrust!
Slaapritme 16 november 2016
Jens Geen reacties

Laat je niet langer leiden door Slapeloosheid, gebruik deze Simpele Tips voor een Optimale Nachtrust!

JA! Laat het mij zien!

Een goede nachtrust is van essentieel belang om goed te kunnen functioneren overdag. Een goede nachtrust zorgt er ook voor dat je vrolijker en gelukkiger bent. Sterker nog een goede nachtrust kan er zelfs voor zorgen dat je langer leeft. Hieronder wil ik je meer vertellen over hoe je deze optimale nachtrust kunt bereiken. Er […]

een goede nachtrustEen goede nachtrust is van essentieel belang om goed te kunnen functioneren overdag. Een goede nachtrust zorgt er ook voor dat je vrolijker en gelukkiger bent.

Sterker nog een goede nachtrust kan er zelfs voor zorgen dat je langer leeft. Hieronder wil ik je meer vertellen over hoe je deze optimale nachtrust kunt bereiken.

Er zijn namelijk veel misverstanden over wat goed is en wat niet. Slaap je nu te lang of misschien wel te kort? Lees gauw verder..

Scherper door een goede nachtrust

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je scherp en alert bent overdag. Onderzoek geeft aan dat je alertheid met ruim 30% afneemt na één nacht waarbij je 1,5 slaap tekort komt.

Dit geeft dus aan dat een optimale nachtrust echt enorm belangrijk is voor je dagelijks functioneren. Helaas gebeuren er nog wekelijks ongelukken die te wijten zijn aan slaapgebrek.

Om het nog even samen te vatten zorgt een goede nacht slaap ervoor dat je, je beter kunt concentreren, makkelijker informatie op kunt nemen en dat je makkelijker problemen op kunt lossen.

Onbezorgder leven

Goed slapen zorgt er ook voor dat je een onbezorgder leven leidt. Je laat problemen makkelijker van je afglijden en kunt beter omgaan met bepaalde situaties.

Als je niet voldoende slaapt zul je prikkelbaarder zijn en je situaties sneller aantrekken. Je problemen en tegenslagen lijken groter dan voorheen.

Als je systematisch te weinig slaapt kan dit zelfs leiden tot een depressie. Kortom ook op dit vlak is er werk aan de winkel.

Minder vaak ziek

Mensen die goed slapen zijn minder vaak ziek. En als ze al ziek zijn herstellen ze sneller dan mensen die niet voldoende slapen.

Het immuunsysteem van mensen die minder goed slapen is nou eenmaal zwakker en je bent vatbaarder voor ziekte.

Een goed gewicht

Slecht slapen kan je dik maken. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die 6 uur of minder slapen 30 procent meer kans hebben op obesitas dan mensen die 7 tot 9 uur slapen.

Dit heeft onder andere te maken met het feit dat je stofwisseling trager word en het feit dat er hormonen worden aangemaakt die aanzetten tot eten.

Dus ook in dit geval is goed slapen van harte aanbevolen. De voordelen zijn eigenlijk eindeloos;-)

Langer leven

Goed slapen zorgt er tevens voor dat je langer leeft. Ik zal er niet langer doekjes omwinden. Onderzoek door een toonaangevende universiteit heeft uitgewezen dat je langer leeft bij een betere slaapkwaliteit.

Ook hebben verschillende onderzoeken uitgewezen dat wanneer je 5 tot 7 uur per nacht slaapt je grotere kans hebt op verschillende aandoeningen waardoor je sneller overlijd.

Denk aan beroertes, diabetes of een hartaanval. Om maar even aan te geven hoe belangrijk een goede nachtrust is!

Zelf beter leren slapen?

Is jou slaapkwaliteit slecht en slaap je te weinig? Dan is dit artikel vast bij je binnen gekomen. De risico’s die je loopt zijn niet bepaald mals te noemen ook al merk je daar misschien nu nog weinig van.

Gelukkig kan ik je helpen met je slaapproblemen. Er bestaat namelijk in Nederland een heel mooi initiatief op het gebied van slaapproblemen.

Dit initiatief is ontwikkelt door William van der Klaauw. William is namelijk slaapdeskundige en weet alles van slapen.

Hij laat je precies zien hoe slapen werkt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je een optimale nachtrust kunt ervaren.

Boek

Zijn boek ‘Perfect slapen in 7 stappen‘ heeft al tal van mensen geholpen om beter te slapen en uitgeruster wakker te worden.

Ook laat hij je zien waarom dingen als slaapmedicatie op de lange termijn niet bijdragen aan een oplossing en geeft hij je inzichten hoe het wel kan.

Wil jij hier meer over weten check dan hier meer informatie!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *